Ciprusról jelentjük: történelmi meccsre készül az FFC

Kilenc hónapja dolgozik a csapatnál a vak masszőr.

Forrás:

A Cipruson edzőtáborozó Ferencvárosi Football Club (FFC) második napja is jó hangulatban és eredményesen telt, bár a szokásos, napindító tengerparti futásnál láthatóan fáradtabban mozgott a csapat.

Tóth Balázs, vezetőedző is tudta, hogy a BLASZ III. osztály 1. csoportjában szereplő együttesének kell a frissítés a húzós, három edzést magában foglaló szerda után, így az FFC-t vendégül látó hotel medencéjében lazító gyakorlatokkal folytatódott a játékosok napja, majd a délelőttöt közös szaunázás zárta.

A csapatebédet követően a közeli Famagusta városába buszozott az együttes, ahol műfüves „kispályán” tartott másfél órás edzést az 54 éves szakember, rengeteg kapura lövéssel és a foglalkozás végén az elmaradhatatlan kétkapus játékkal, ahol Németh Dominik kapust kisegítve, a csapatot elkísérő újságíró is beállt kapuvédőnek, a mezőnyjátékosok szerint olyan teljesítménnyel, hogy Csoma Gábornak, az FFC elnökének, komolyan meg kellene fontolnia a leigazolását…

Az edzésen, sajnálatos módon, megsérült a gárda középpályása, Bányász Attila és Farnadi Gábor csapatkapitány-helyettes, valamint Józsi Dávid sem teljesen egészséges, így játékuk kérdéses a mai edzőmeccs előtt, ahol az Észak-ciprusi másodosztályban szereplő, Çanakkale TSK gárdájával mérkőzik meg a zöld-fehér együttes.

Az edzést követő hazaúton, a csapatot egy éve irányító Tóth Balázs vezetőedző honlapunknak elmondta, mikor átvette a gárda irányítását, nehéz feladatra vállalkozott:


 
„Egy esztendeje vettem át a fiúkat, könnyűnek nem nevezhető helyzetben, hiszen kieső helyen állt az FFC, de a kemény és lelkiismeretes munkával mára már a BLASZ II-be való feljutás a cél, ami szerintem, reális ezzel a kerettel. Több olyan játékosom is van, aki ideérkeztemkor alig-alig jutottak lehetőséghez, de mostanra már a csapat erősségei. Nagyon jó szellemű brigád állt össze, jó a közösség, az edzéseken dolgoznak becsülettel a srácok és köszönettel tartozom nekik, hogy erre az 5 napra meg tudták oldani a munkahelyi távolléteket, mert ebből az edzőtáborozásból nagyon sokat profitálhatunk tavasszal.”

A vacsora elfogyasztása után a csapat masszőre, Matics Ádám vette kezelésbe a sajgó testrészeket (volt munkája bőven), majd a megszokott esti futás helyett, a pénteki edzőmeccset szem előtt tartva, könnyed sétával zárult a Ferencvárosi Football Club második napja Iskelén.

Ádámról meg kell említeni, hogy - amellett, hogy a csapat mókamestere - látásképtelen, de teljesen egyértelmű volt a Csoma Gábor vezette szakmai stábnak, hogy a fiatal, vak „gyúró” is a csapattal tart Ciprusra, még ha ez külön szervezést és odafigyelést is igényelt részükről, és természetesen a csapat tagjai is felváltva segítenek Ádi mindennapjaiban.

A péntek délutáni edzőmeccs ellenfele, a famagusta-i székhelyű, szintén zöld-fehér színeket viselő, Çanakkale TSK-t, 1963-ban alapították, és az Észak-ciprusi másodosztályú bajnokság 15. helyezettje. Információink szerint, erős, NB III-as szintű, ellenfél vár pénteken az Ferencvárosi FC-re, a játékosok, (legfőképp az újonnan igazolt, az FTC-ben nevelkedett, Pirik Tamás) izgatottan várják a történelmi mérkőzést, hiszen ez lesz a Ferencvárosi Football Club első külföldön megvívott találkozója.

A helyi idő szerint 15 órakor kezdődő mérkőzésre a ciprusi sajtó is felfigyelt, több helyi médium is a helyszínen tekinti majd meg a magyar csapat edzőmeccsét, amiről természetesen az nb1.hu részletesen beszámol!

Vállaji Márk

Legfrissebb híreink