Celtic-FTC: Bogdán emlékei és Stöger titkolózása

Ki lesz a Fradi kapusa kedden?

Forrás: fradi.hu

A FERENCVÁROS JELENTÉSE:

"Férfi labdarúgócsapatunk ezúttal Skóciában, a tavalyról már jól ismert Celtic otthonában lép pályára az UEFA Európa Liga csoportkörének harmadik fordulójában. A találkozót október 19-én kedden, magyar idő szerint 16.30-tól rendezik. Az összecsapás előtti napon megtartották mind a két csapat sajtótájékoztatóját, előbb a hazaiak vezetőedzője, Ange Postecoglou állt az újságírók rendelkezésére, majd délután vezetőedzőnk, Peter Stöger, valamint játékosunk, Bogdán Ádám válaszolt az újságírók kérdéseire.

Először kapusunkat kérdezték a Fradi tavalyi győzelméről és arról, hogy idén mire lesz szükgés, hogy ismét hasonló eredményt érjünk el.

- Jól kell együttműködnünk csapatként támadásban és védekezésben egyaránt. Úgy gondolom, hogy meglesznek a lehetőségeink a gólszerzésre. A tavalyi meccshez képest nagy különbség lesz, hogy ott lehetnek a nézők a lelátókon. Jó lesz most megtapasztalni, hogy milyen ebben az arénában játszani, amikor sok tízezer ember drukkol. A korai kezdési időpont miatt, ugyan teltház nem lesz, de így is remek lesz a hangulat - mondta Bogdán Ádám, akit ezt követően a Hiberniansnál töltött időszakáról kérdeztek.

- A Hibernians kapusaként játszottam már a Celtic Parkban. Kiváló hangulatú meccs volt, de az eredmény már kevésbé alakult jól a mi szempontunkból, hiszen 4-2-re kikaptunk.

Ezt követően kapusunkat a keddi mérkőzésről és az FTC esélyeiről kérdezték.

- Minden csapatnak megvannak az erősségei és a gyengeségei. A Celtic remekül tud támadni, de a védekezésben is erős, de ettől függetlenül mi megpróbáljuk majd kihasználni a gyengepontjait. Biztos vagyok benne, hogy meglesznek a helyzeteink, de ezeket ki is kell majd használnunk – zárta gondolatait Bogdán Ádám.

Kapusunk után Peter Stöger is elmondta a várakozásait a Celtic elleni összecsapásról.

- Majd kedden kiderül, hogy ki fog védeni, jó helyzetben vagyok, hiszen két remek kapusom van – mondta vezetőedzőnk arra a kérdésre reagálva, hogy kedden ki fogja védeni a kapunkat. – A két eddigi UEL-meccsen is közel voltunk a pontszerzéshez és minden eddigi nemzetközi meccsünkön gólt tudtunk szerezni, most is ezzel a céllal lépünk majd a pályára, mindenképpen szeretnénk pontot szerezni. Szeretünk támadófocit játszani, ugyanakkor meg kell találnunk az egyensúlyt a védekezésben és a támadásban. Szeretnénk többet birtokolni a labdát, nem azt tervezzük, hogy végig védekezzük a meccset. A tavaszi nemzetközi kupaszereplés szempontjából kulcsfontosságú két meccs jön a Celtic ellen, ahol egy idegenbeli pontszerzéssel jó helyzetbe kerülhetnénk. Ennek szellemében lépünk kedden pályára – mondta Peter Stöger.

A Celtic - FTC UEFA Európa Liga mérkőzést október 19-én, kedden, magyar idő szerint 16.30-tól rendezik."

Legfrissebb híreink