Célegyenesben: Storck, Dzsudzsák és Lang az osztrákok elleni meccsről

Franciaország – Kiváló a hangulat, mindenki nagyon várja a történelmi meccset.

Forrás: mlsz.hu

A keddi, 18 órakor Bordeaux-ban kezdődő magyar-osztrák Európa-bajnoki összecsapás előtt Bernd Storck szövetségi kapitány, a csapat védője, Lang Ádám és a nemzeti tizenegyünk csapatkapitánya, Dzsudzsák Balázs állt a sajtó rendelkezésére.

 

A német szakember rendkívül nyugodtnak tűnt, amit mi sem bizonyít jobban, mint az, hogy amikor az európai szövetség (UEFA) képviselője le akarta zárni a sajtótájékoztatót, ő jelezte, még nyugodtan kérdezhetik tovább a média munkatársai.

 

"Történelmi meccs lesz, hiszen rég nem volt Magyarország ilyen nagy tornán. Ausztria az esélyes, de tudjuk mi vár ránk. Mivel ez az első meccs, rendkívül nehéz lesz mindkét gárdának. Fontos, hogy jól sikerüljön, mert azon megalapozhatjuk az önbizalmunkat" - mondta Storck, aki ismét megjegyezte, mindenki számára nagy dolog, hogy itt lehetnek az Eb-n, de hangsúlyozta: ezt megérdemelten vívta ki a csapata.

 

Lang Ádám szerint az Európa-bajnokság minden percét élvezni kell, így nem is teherként éli meg, hogy a magyar válogatott 44 év után szerepelhet ismét kontinensviadalon.

 

"Ez egy futballünnep. Meglátják a buszunkat az utcán és mindenki mosolyogva integet nekünk. Minden pillanatát élvezni kell ennek az Eb-nek" - mondta.

 

A Videoton védője arról is beszélt, hogy jó a hangulat a csapaton belül, illetve teljes mértékben felkészültnek érzi az együttest az összecsapásra. Az osztrák csapatról úgy nyilatkozott, hogy agresszív futballt játszik, megpróbálja letámadni ellenfelét. Erre azonban felkészültek és reményei szerint sikerül megvalósítani a terveket, s nem okoz majd gondot a labda kihozatala.

 

Dzsudzsák Balázs csapatkapitány meglepődött, hogy "angolos" időjárás fogadta őket a nyugat-franciaországi Bordeaux-ban, mert úgy tudta, hogy az itteni stadionban általában magas a hőmérséklet, ugyanakkor nem bánja, hogy ezúttal hűvösebb van.

 

"Remek a hangulat. Nem érzem, hogy a szokottnál feszültebb lenne a társaság, így nem kellett senkivel külön leülni beszélgetni. Amikor lehet, a meccseket együtt nézzük" - mondta a Bursaspor szélsője, aki kifejtette, szerinte egyik csapatot se fogja nagy meglepetés érni a meccsen az ellenfél játékát illetően.

Legfrissebb híreink