Carrillo: elnézést! - a szombati meccsek edzői reakciói

Vignjevic köszönetet mondott, kaposvári bokszmeccs, óriási paksi taktika.

Forrás: molfehervar.hu

Az NB I 15. fordulójának szombati játéknapja több érdekes eredményt is hozott: hazai pályán kapott ki a két dobogós, a MOL Fehérvár és a Mezőkövesd is, győzött az Újpest és a Kisvárda, míg a rangadón a DVSC és a Honvéd döntetlent játszott a Nagyerdeiben. A mérkőzés utáni edzői reakciókból szemezgettünk.

MOL Fehérvár-Paks 

 

Joan Carrillo: "Az első gólig kontrolláltuk a találkozót, de ezt követően már nem voltunk olyan szervezettek. Természetesen előtte is több helyzetet kellett volna kialakítanunk. Ma alacsony szinten játszottunk, elnézést kérek a szurkolóinktól. A játékosok viszont küzdöttek, harcoltak, viszont a játék minősége nem volt megfelelő. Az egy az egy elleni szituációkat és az utolsó passzokat is sokkal jobban kellett volna megoldanunk. A két gólt két olyan helyzetből kaptuk, amelyekről beszéltünk is a mérkőzés előtt – egy kontratámadásból és egy pontrúgásból. Ígérem, hogy vasárnaptól azon dolgozzunk, hogy a játék képe jobb és eredményesebb legyen.”

Osztermájer Gábor: „Nagyon meg kell dicsérnem a csapatot, kompakt játékot mutattak, egymásba illettek a csapatrészek és a játékosok tudtak küzdeni. Mindenki kitettte a szívét-lelkét, így kell ezt csinálni! Megmutatkozott a heti munka. Ez az első sikerem vezetőedzőként, de egyébként már korábban is volt lehetőségünk begyűjteni a három pontot, például a Kisvárda vagy a Honvéd ellen, nem hittem volna, hogy ez pont Székesfehérváron sikerül majd. Az ötvédős szisztéma mellett akkor döntöttem, amikor Könyves a Kisvárdával játszott bajnokin megkapta az ötödik sárgáját, aztán gyakoroltuk már a Kispest ellen is, de akkor két buta hibából gólt kaptunk. Most volt bennünk annyi, hogy megduplázzuk az előnyt és megnyerjük a meccset."

Újpest-Kisvárda

 

Nebojsa Vignjevic: „Az első, amit szeretnék mondani, az az, hogy a játékosaimnak gratulálok. De nem csak a focistáimnak, hanem a 12. játékosnak a pályán, azaz a szurkolóinknak. Pontosan azokban a nehéz pillanatokban, amikor eléggé küzdöttünk és szenvedtünk a pályán, a szurkolók erőteljes biztatása nagyon sokat jelentett, nagyon fontos szituációkban érkezett ez a támogatás. Amit a Kisvárdáról eddig tudtam, hogy lehet, hogy nem a legszebben játszó csapattal fogunk találkozni a mai napon, viszont egy nagyon erőteljes, karakteres gárdával van dolgunk, egy olyan együttessel, aki soha nem adja fel a küzdelmet. Végig ezt tartottam szem előtt és erre figyelmeztettem a játékosaimat is, hogy ők se lazítsanak a koncentráción. Ezért volt, hogy nagyon sokat nyomtuk őket a kapujuk elé, mindenféle pozícióban megpróbáltunk helyezkedni, minél több helyzetet kidolgozni. Az 1-0-s vezetés után természetesen egy picivel könnyebb volt. Azt mindenki tudja, hogy ez a pálya nem nagyon fekszik nekünk, nem a hazai közegünk, de ma valahogy mégis csak olyan volt, mintha otthon léptünk volna pályára. Nagyon jó volt a légkör és a szurkolóink buzdítása nagyon sok erőt adott nekünk.”​

Dajka László: "Nagyon tompán, összeszedetlenül futballoztunk, a megszerzett labdákat két passz után visszaadtuk, szervezetlen védekeztünk, szerintem több nem volt bennünk. Szerdáról nem tudtunk szombatra lépni, a 15 órás pécsi túra sem tett jót nekünk. Az első félidő kifejezetten nem tetszett, a másodikra javultunk és egy helyzettel még így el tudtunk volna hozni egy pontot."

DVSC-Honvéd

 

Herczeg András: "Az első félidőben nem játszottunk jól, nem kaptuk el a fonalat. A második félidőben temperamentusabb volt a csapat, volt játék, szenvedély, sikerült kiegyenlíteni. A 80. perc körül volt egy tizenegyes-gyanús esetünk, nem láttam, jól jött volna a büntető. Utána volt kapufánk is. A második félidő játékában benne volt a gól."

Giuseppe Sannino: "Ez az eredmény hűen tükrözi a ma esti teljesítményét a két csapatnak. Az első félidőben lehettünk elégedettek a játékkal. A második félidőben is voltak percek, amikor mi voltunk jobbak, három helyzetünk is volt. A debreceni gól után megszenvedtük a játékot. Ezzel a döntetlennel kell hazamennünk, keserű szájízzel utazunk haza, hiszen ebből lehetett volna győzelem is."

ZTE-Kaposvár 

 

Dobos Barna: „Magabiztosan nyertünk ma, nagyon örülünk a csapattal együtt ennek és megvalósítottuk az elképzeléseinket. Az első ziccert belőttük, utána fegyelmezetten játszottunk. Kicsit elvonatkoztatva a meccstől. A támadások után a védekezést is meg kell tanulni és azért a mi csapatunkban sok olyan játékos van, akinek eddig nem volt élvonalbeli tapasztalata. Tanulni kell, ezt tesszük mi is. Ikobával például sokat dolgoztunk, hogy felhozzuk és most már kezdi beverekedni magát a csapatba. Örülök a sikernek és annak is hogy nem kaptunk gólt.”

Disztl László: „Nehéz értékelni. A szakmai stábbal együtt mi is feltérképeztük az ellenfelet, kidolgoztuk a játékunkat, de már az első percben gólt kaptunk. Ez olyan, mint amikor a bokszolóra az elején rászámolnak. Innen már nehéz felállni és visszajönni. Mi is elmaradtunk a várakozásoktól. A második félidőben fontos lett volna, hogy lőjünk egy gólt, de nem jött össze.”

 

KORÁBBAN:

Mezőkövesd-DVTK

 

Kuttor Attila (Mezőkövesd): ,,Nagyon sajnálom, hogy gólokkal nem tudtuk megörvendeztetni a szurkolóinkat ezen a mérkőzésen. Rengeteg helyzetet dolgoztunk ki, nem is emlékszem, olyan hazai mérkőzésre, amikor ennyi lehetőségünk adódott volna. És ahogy az ilyenkor lenni szokott a futballban, az ellenfél - érzésem szerint - egy talált góllal megnyerte a mérkőzést.
A DVTK-nak lövései és pontrúgásai voltak, nálunk pedig még az utolsó percben is 100%-os ziccer maradt ki. Mindkét félidőben rá tudtuk erőltetni az akaratunkat az ellenfélre, persze volt olyan periódus amikor a DVTK veszélyeztetett. Jól játszottunk, de a futballt gólra játsszák, és nekünk ma nem ment a befejezés, vagy beragadt a labda, vagy nem találtuk el, vagy elakadt, ez egy ilyen nap volt. Bízom benne, hogy megtanultuk a leckét, és legközelebb az ilyen mérkőzést megnyerjük."

Feczkó Tamás (DVTK): ,,Gratulálok a Mezőkövesd őszi teljesítményéhez, várhatóan dobogón telelnek, és ma is megmutatták, hogy miért! A mi játékosaink azonban bebizonyították, hogy igazi küzdők, nagy harcosok, és valódi csapatot alkotnak. Orosz Donát 17 és fél évesen élete első élvonalbeli mérkőzését játszotta végig, a szélső védő Vági András pedig belső középpályásként állt helyt. Ilyen felfogatott összeállításban még edzésen sem játszottunk. Olyan játékosokkal dolgozom, akik napról napra bebizonyítják, hogy értékes emberek, értékes labdarúgók. Ma a legfontosabb feladatunk az volt, hogy szervezett játékkal eltüntessük a sérülések okozta hiányt. Az utolsó másodpercig bíztunk a sikerben, és ugyan a hazaiak több helyzetet alakítottak ki, a 48. percben mégis ők rúgták ki a gólvonalról a labdát - ez volt a meccs legnagyobb helyzete. A játékosok nagyon akarták a győzelmet, ennek is köszönhető, hogy az utolsó percben képesek voltunk megszerezni a győztes találatot. Idegenben, mégis hazai pályán játszottunk, mert nagyon sok szurkoló kísért el minket, és kiváló hangulatot teremtettek, ami nagyban hozzájárult a győzelemehez. Bízom benne, hogy a jövő héten az FTC ellen is hasonló hangulatban játszunk." 

A forduló élő eredménykövetése és a gólok története videókkal, összeállításokkal a linkre kattintva olvasható.

Legfrissebb híreink