nb1.hu

BVSC: Urbán Flórián eddig tökéletes választás 

Még egyszer sem kaptak ki.

Mindenképpen az élen telel majd az NB III Keleti-csoportjában az a BVSC, mely gárda élére a nyáron nevezték ki vezetőedzőnek Urbán Flóriánt. Az eddigiek alapján nyugodtan kijelenthetjük, hogy parádés választásnak tűnik, mert még egyetlen meccset sem veszített el az irányításával az éllovas.

Június 29-én, az előző bajnokság csalódását már a jelek szerint feldolgozó, bátor terveket szövőgető zuglóiak a következő bejelentést tették Urbán kinevezésével kapcsolatban:

„A labdarúgó NB III 2022-2023-as idényét a korábbi 40-szeres válogatott irányításával, Urbán Flóriánnal kezdi meg a BVSC-Zugló. Az elvárás azonban nem változott, a következő szezonban is az NB II-es feljutás a cél!

Sorozatban a második NB III-as idényét zárta labdarúgó együttesünk ezüstéremmel. Tavaly a Keleti, idén pedig a Nyugati csoportban, a Mosonmagyaróvár mögött. A vezetőség úgy döntött, hogy Buzsáky Ákossal nem hosszabbítja meg szerződését. Viszont közben sikerült megtalálni utódját Urbán Flórián személyében. Ő játékosként szerepelt itthon többek között a Győr, az Újpest és a Zalaegerszeg színeiben is, utóbbival ráadásul bajnoki címet ünnepelhetett. Légióskodott továbbá Belgiumban, ahol szintén több csapatnál megfordult. A magyar labdarúgó-válogatottban 40 alkalommal lépett pályára és négyszer gólt is szerzett.”

Az Urbánt bemutató sajtótájékoztatón a főszereplő elmondta, hogy már kissé eltávolodott a labdarúgástól, de Kisteleki István sportigazgató, korábbi MLSZ elnök megkeresését nagy megtiszteltetésnek érezte, ezért hamar eldöntötte, hogy elfogadja a felkérést.

Urbán irányításával alaposan belekezdett a BVSC, a lendület meg még mindig tart, amit jelez, hogy az eddigi 19 mérkőzésből 15-öt megnyert és csak 4 alkalommal volt döntetlen a találkozójának a végeredménye.

Egy fordulóval az „őszi szezon” vége előtt (a vasutasok idén még fogadják az utolsó helyezett Békéscsaba második sorát) a BVSC 10 pontos előnnyel vezeti a tabellát a második helyezett Putnok előtt, a harmadik Körösladány már 15 pontos hátrányban van.

A zuglóiak a legutóbbi fordulóban, hazai pályán a Hatvan ellen szállították a kötelezőt, mert 4-0-ra győztek. A vasutasok eddig 46 gólt lőttek, de csak 8 alkalommal kapitulált a védelmük, mindkét kategóriában (szintén) listavezetők.

A Hatvan elleni siker a remek formában szárnyaló fővárosiak ötödik egymás után elért győzelme, a legújabb diadaluk fontosságát a Heves Megyei Hírlap is elismerte, mert a mérkőzésről készült beszámolójának „Az éllovas felnégyelte a hatvaniakat” találó címet adta.

A két szakvezető a következőket mondta a mérkőzés lefújása után:

URBÁN FLÓRIÁN: – Az első percekben érthetetlen módon futballoztunk, de utána rendeztük a sorokat és már az első félidőben eldöntöttük a mérkőzést.

NAGY GÁBOR megbízott edző (Zoran Szpisljak eltiltása miatt): – Jól kezdtük a találkozót, az első tíz percben két gólszerzési lehetőségünk is volt, utána viszont védekezésben nem tudtuk azt nyújtani, mint amit az elmúlt hetekben. Ennek csak ez lehetett a vége.

A BVSC tehát „menthetetlenül zakatol” az NB II irányába, ezért érdemes felidézni, hogy a klub vezetői milyen célkitűzéseket, elvárásokat, álmokat fogalmaztak meg a nyáron:

Szatmáry Kristóf elnök: „Egy évvel ezelőtt azzal a céllal vágtunk neki az NB III-nak, hogy kiharcoljuk a feljutást. Sokáig voltunk az első helyen, végül a második pozícióban zártuk a szezont, így ezúttal nem értük el célunkat. Azonban a terveink nem változnak. Szeretnénk kiharcolni az osztályváltást és ehhez minden lehetőséget megadunk a csapatnak és a szakmai stábnak is. Utóbbit a jövőben Urbán Flórián vezeti majd, aki komoly tapasztalattal rendelkezik játékosként és edzőként is. Bízunk benne, hogy vele sikerül elérni céljainkat.”

Kisteleki István sportigazgató: „Ahogy elhangzott a célokon nem változtattunk, még annak ellenére sem, hogy ez sokkal nehezebb lesz, mivel osztályozó is lenne még, ha bajnokok lennénk. Flórival Újpesten dolgoztam együtt, ahol a játékosom volt és azt tapasztaltam, hogy az a típusú ember, aki a győzelemért, az egyesületért, a csapatért mindent megtesz. Szeretnénk visszahozni azt a régi BVSC-t, ami jellemző volt a klubra, amikor ez a csapat nagyon sikeres volt, vagyis, hogy rendkívül jó közösség is legyen, de szakmailag is megfelelő munkát végezzenek a játékosok. Ha ez megvan, akkor reméljük, hogy van esélyünk.”

Urbán kinevezése óta 5 hónap és 19 forduló telt el.

Eddig tökéletes választásnak tűnik…

JEGYZŐKÖNYV:
BVSC-ZUGLÓ–FC HATVAN 4–0 (3–0)
Budapest, Szőnyi út, 150 néző. Vezette: Papp Á. (Nagy B., Tóth Cs. J.)
BVSC:
Kovács B. – Zöld (Májer, 78.), Nagy J., Benkő-Bíró, Király Á. – Tamási Zs., Szilágyi M. (Fisli, 78.), Tóth K. (Horváth R., 70.) – Szalánszki, Tóth M. (Kesselbauer, 78.), Kelemen P. (Tóth K., 70.). Vezetőedző: Urbán Flórián
HATVAN: Cellár – Tarjáni, Barthel, Labát K., Karácsony – Tarnóczi, Szabó B. – Mundi Z. (Bárkányi, 31.), Szanku (Czibolya, 70.), Dinka (Sipos J., 85.) – Sármány. Megbízott edző: Nagy Gábor
GÓL: Nagy J. (10., 81.), Tóth K. (23.), Kelemen P. (30.)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek