Büszke Boris, csalódott Zekic, Horváth félelme - edzői reakciók

Boér visszanézi, szenvedélyes újpestiek.

Forrás: honvedfc.hu


Három mérkőzést rendeztek meg szombaton a 26. fordulóból. Az Újpest magabiztos győzelmet aratott a Kisvárda ellen. Az MTK az újpestiekhez hasonlóan 3-0-ra diadalmaskodtak, Michael Boris tanítványai a Zalaegerszeget fektették két vállra. A kiesési rangadón a Diósgyőr nem bírt a Honvéddal, 0-0-s döntetlennel zárult az összecsapás. 

Nézzük, a vezetőedzők hogyan értékelték a meccseket.

Újpest-Kisvárda 3-0

Michael Oenning: "Szeretnék gratulálni a csapatomnak, hiszen a hétközi kupameccs és az előző bajnokik után nagyon jó teljesítményt nyújtott. Az első félidőben lehengerlően játszottak a fiúk, főleg az első 15 percben annyira szenvedélyesen, felpörögve futballoztak, hogy nagyon megnehezítették a Kisvárda dolgát. Két nagyon gyors góllal szereztük meg a vezetést, míg a harmadik góllal lezártuk a meccset. Kapott gól nélkül zártuk ezt a találkozót, ami azt mutatja, hogy egyre stabilabb a védelmünk. A második félidőben is igyekeztünk mezőnyfölényt kialakítani. Különböző variációkat próbáltunk ki, minden cserejátékost beküldtem, hogy tartsuk a szintet. A válogatott szünetre mosolyogva mehetünk el. Ma a puzzle összes darabja a helyére került. Remek teljesítményt nyújtottak a srácok, Yohant külön kiemelném. Tegnap beszélgettem Yohannal, hiszen voltak aggályai azzal a poszttal, ahol ma játszott. Megnyugtattam, hiszen biztos voltam benne, hogy ösztönösen fogja tudni, hogy mi a jó. Nagyon jól érzi a futballt, ki tudja használni a területet."

Újpest-Kisvárda: az előre lesajnált tovább varázsol - NB1.hu

 

Supka Attila: "A hét elejétől folyamatosan az Újpest elleni meccsről beszéltünk. Sokat videóztunk, kielemeztük az újpestiek játékát. Tudtuk, hogy miben erősek, de arra nem számítottunk, hogy magunkat verjük meg az első félidőben. Amikor támadásba lendültünk, kinyílt a védekezésünk, így meg tudott kontrázni minket az Újpest. A második félidőre próbáltuk rendezni a sorokat, ami valamennyire sikerült. Nem úgy sikerült ez a meccs, ahogy terveztük. Szerettünk volna pontot vagy pontokat szerezni. A következő meccseken kell annyi pontot szerezni, ami elég az NB I-hez, ezt minél előbb el kellene érni. Figyelmetlenség miatt kaptunk két gyors gólt. Azt gondoltam, hogy a Honvéd elleni meccsel kijövünk a gödörből. Sőt, abban is bíztam, hogy a kupameccs is önbizalmat ad."

MTK-ZTE 3-0

Michael Boris: "Korábban is volt már, hogy vezettünk - például az Újpest vagy a Honvéd ellen -, fontos, hogy most meg is tartottuk, sőt, tovább növeltük az előnyünket. Látjuk, hogy az alsóházban egyre jobban teljesítenek a csapatok, ezért is volt nagyon fontos ez a mérkőzés és ez a 3 pont. Szándékosan engedtük át egy kicsit a területet és a kezdeményezést a ZTE-nek, hiszen a kontrázó csapatok ellen sokszor meggyűlt a bajunk, most inkább a támadó triónk gyorsaságát próbáltuk kihasználni. A meccs előtt azt mondtam a játékosoknak, hogy ezúttal szenvedni kell majd a győzelemért, hiszen fáradt a csapat, ez néha érződött a játékon, de tudtuk előre, ha küzdünk, annak meg lesz az eredménye. Büszke vagyok rá, hogy a csapat ilyen helyzetből várhatja a bajnoki szünetet, igyekszünk azt is a lehető legjobban kihasználni." (mtkbudapest.hu)

Boris arról is nyilatkozott, hogy Varga Roland visszakerült a magyar válogatott keretébe.

"Nem változtat a viselkedésén, a hozzáállásán ez a meghívó, mert egy igazi csapatjátékos. Nagyon örülünk, hogy velünk van, szerintem ő is remekül érzi itt magát. Biztosan nem levezetni jött az MTK-ba, hanem motivált labdarúgóként érkezett. Mi tudtuk, hogy ő beleillik a játékstílusunkba, ő pedig tudta, mire számíthat, mit várunk tőle, és jól is mérte fel, hogy támaszkodni fogunk a képességeire. Gólokat lőtt, gólpasszokat adott, ennek jutalma volt a válogatott meghívó" - hangsúlyozta az MTK edzője.

MTK-ZTE: még szerencséjük sem volt - NB1.hu

 

Boér Gábor: "Azt gondolom, hogy nem olyan volt a mérkőzés képe, hogy sima 3-0-s vereséget szenvedünk. Sőt, voltak olyan periódusok, amikor közelebb álltunk ahhoz, hogy mi szerezzük meg a vezetést. A meccsnek abban a ritmusában, amikor fölényben tudtunk játszani, elkövettünk egy olyan hibát, amit nagyon nehéz korrigálni. Sajnos ez visszatérő dolog a játékunkban. Kaptunk ötven gólt, vissza kéne nézni, hogy abból mennyi volt olyan, ami hasonló szituációból született. A mai napon valószínűleg ez így volt megírva, hiszen a kapufánál sem volt szerencsénk..." (ztefc.hu)

DVTK-Honvéd 0-0

Zoran Zekic: "Ma este a Honvéd sokkal jobban játszott, akár vereséget is szenvedhettünk volna, egyedül Marko Malenica nyújtott olyan teljesítményt, ami elég a bennmaradáshoz. Ki lehet kapni, de ennél akkor is jobban kell játszani. Ma fociról nem tudok beszélni, mert nem fociztunk. Majdnem azt mondtam, hogy úgy néztünk ki, mint egy utcai csapat, de még ott is nagyobb a küzdelem. Nem csapatként játszottunk, nem ütköztünk, hiányzott az agresszivitás, néha 60-70 méter hosszú volt a csapat, két passz után eladtuk a labdát, így nem veszélyeztettük eleget az ellenfél kapuját. Különösen csalódott vagyok, mert hét közben jól dolgozott a csapat, meg voltam győződve arról, hogy ma este jól fogunk játszani. Ha egy csapat olyan teljesítményt nyújt mint ma, akkor az edző is követ el hibákat, lehet nem a megfelelő tizenegyet küldtem pályára, esetleg nem a megfelelő poszton játszottak néhányan. Azonban ötöt cseréltem, és ezzel sem változott semmi. És milyen a futball, a rossz játékunk ellenére a hosszabbításban mégis nyerhettünk volna. A meg nem adott gól előtti eset a kosárlabdában lehet, hogy szabálytalan, de a labdarúgásban nem. Most mindenki kap két napot, hogy elgondolkozzon az eddig történteken, az edzői stáb pedig alaposan kielemzi a mai meccset, utána pedig még keményebben dolgozunk. Egyelőre nincs eredménye a befektetett munkának, két és fél hét áll rendelkezésre, hogy kitaláljunk valamit, amivel eredményesek lehetünk a hátralévő mérkőzéseken." (dvtk.eu)

DVTK-Honvéd: a végén jöhetett volna a csattanó - NB1.hu

 

Horváth Ferenc: "Jó mérkőzést láttunk, végig kontrolláltunk a mérkőzést. Jól futballoztunk, sokat volt nálunk a labda, és sok helyzetet alakítottunk ki. Védekezésben jó volt a hozzáállás, támadásban kreatívak voltunk, türelmesen járattuk a labdát, kerestük a területeket, ahová be lehet indulni. Sajnálom, hogy nem tudtunk nyerni, mindent megtettünk a győzelemért, de a helyzetek kimaradtak. Féltem tőle, hogy megbüntet a futball, de hála Istennek nem így történt. Hozzáteszem, a DVTK kapusa nagyszerű teljesítményt nyújtott." (dvtk.eu)

Legfrissebb híreink