Bundesliga: Gulácsi és Orbán elképesztő sikere

A legendás lap osztályzatai alapján.

Forrás:

Az idény osztályzatai alapján a 33 mérkőzésen pályára lépő Gulácsi Péter lett a Bundesliga legjobb játékosa a Kickernél. Az RB Leipzig magyar hálóőre 2.61-es átlaggal zárt, megelőzve a dortmundi Roman Bürkit és a freiburgi Alexander Schwolowot - vette észre az nso.hu.
 
A Kicker újságírói az egész idényben osztályozták a játékosokat, a német lapnál hagyományosan az egyes a legjobb, az ötös pedig az elképzelhető legrosszabb teljesítmény „jutalma”. Az átlagok alapján pedig az RB Leipziggel bronzérmet szerző, jövő hétvégén a Német Kupa-fináléban érdekelt Gulácsi Péter zárt az élen. A magyar kapus 33 mérkőzés után 2.61-es átlaggal zárt. 
 
Érdekesség, hogy bár a listán minden futballista szerepel, az első nyolc helyen csak kapusok nevével találkozni. A dortmundi Roman Bürki és a freiburgi Alexander Schwolow követi a képzeletbeli dobogó második és harmadik fokán Gulácsit. 
 

Magyar Aranylabda-szavazás 2018: a végeredmény - NB1.hu

Magyar Aranylabda 2018 - végeredmény

A legjobb mezőnyjátékos 2.82-es átlaggal a hoffenheimi Kerem Demirbay lett. A legjobb védő a listán szintén egy magyar válogatott labdarúgó: Willi Orbán. A Leipzig csapatkapitánya 2.93-as átlaggal a 19. helyet szerezte meg összesítésben. 
 
A hoffenheimi Szalai Ádám 3.40-es osztályzatátlaggal a 89., Sallai Roland pedig nem lépett pályára elég mérkőzésen a Freiburgban, hogy az egész éves listán helyet kapjon. 

Legfrissebb híreink