Bundesliga: eldőlt a magyar kapusedző sorsa a Herthánál

Még Dárdai távozása után sem hagyta el a klubot.

Forrás: Dömötör Csaba

Ante Covic helyett már Jürgen Klinsmann irányítja a Hertha BSC-t, az edzőváltás a kapusedzőt Petry Zsoltot is érintette.

Klinsmann a jól bevált szakmai stábját is hozta magával, így Petry Zsoltot Andreas Köpke váltja majd a kapusedzői poszton. Köpke eddig a német válogatottnál dolgozott, a Német Labdarúgó-szövetség csak ideiglenesen engedte el.

Petry 2015 óta dolgozik Berlinben, szerződése határozatlan idejű. Nem fogják meneszteni, néhány hét pihenő után az utánpótlásban várják a feladatok. Petry így nyilatkozott az edzőváltás kapcsán:

„Klinsmann kérése az volt, hogy a saját, jól bevált stábjával dolgozhasson a Herthánál is, ami a futball világában egy érthető kérés, a klubvezetés pedig elfogadta ezt a feltételt. Abban maradtunk, hogy januárig kapok néhány hét pihenőt, ezt követően pedig az utánpótlásban vár rám feladat. A részletekre nem tértünk ki, ahhoz még friss a dolog, erre január elejéig még lesz időnk. Annyi biztos, a klubvezetés tervez velem. Hogy hosszabb távon mi lesz a sorsom, az azon is múlik, nyártól ki veszi át a csapatot.”

 

Dárdai Pál volt csapatánál a szezon végéig szól a megbízatása. Sajtóhírek szerint a végső kiszemelt Niko Kovac lehet, aki előzőleg a Bayern Münchent irányította.

Legfrissebb híreink