Bundesliga: Dárdai kiakadt, Orbán megmondta - reakciók

Tiszteletlenség a berlinieknél.

Forrás: herthabsc.de

Mint arról szombaton már beszámoltunk, a Bundesliga 28. fordulójában a Dárdai Pál vezette, Dárdai Mártont végig a soraiban tudó Hertha 2-2-es döntetlent játszott a Mönchengladbach ellen, míg a Gulácsi Péterrel és Willi Orbánnal felálló RB Leipzig 4-1-re győzött a Werder otthonában, úgy, hogy Orbán gólpasszt is adott.

Légiósaink: Orbánék éltek az eséllyel, Dárdaiék bosszankodhatnak - NB1.hu

 

A lefújást követően Dárdai Pál kiemelte: egyes játékosainak lecserélés során mindig magyarázattal kell szolgálnia, mert túlságosan fontosnak érzik magukat. Szerinte a lecserélése miatt megsértődött Santiago Ascacibar nem vele, hanem a csapattal volt tiszteletlen. "Nem hinném, hogy ez így rendben van. Amikor valakit lecserélnek, és erre ő ilyen arcot vág, akkor tiszteletlen. Nem az edzővel, hanem a csapattal szemben" - mondta.

A Hertha és a mérkőzés első gólját szerző 24 éves argentin középpályást az 57. percben a németek világbajnoka, Sami Khedira váltotta. Dárdai Pál elmondása szerint taktikai okból cserélt, és ezt el kellett magyaráznia dél-amerikai játékosának is. Hozzátette: nagyszerű, hogy Ascacibar gólt szerzett a mérkőzésen, de külön köszönet azért még nem jár neki.

"Ez egy csapat. Az pedig nem az én hibám, hogy Santi fejjátéka nem olyan erős. És amikor ezt nem érti meg, akkor el kell magyarázni neki" - nyilatkozta.

A kiesés elől menekülő, a tabellán 14. helyezett Hertha immár három forduló óta veretlen, ezeken öt pontot gyűjtött. A berlini csapatot jelenleg három pont választja el a kieső helytől, egy az osztályozós pozíciótól.

A bajnoki második helyhez egyre közelebb álló lipcseiektől Orbán is értékelt, egyben kerek-perec kijelentette, mik a céljaik a szezon hátralévő részére.

"Megérdemeltük, hogy viszonylag gyorsan megszerezzük a vezetést, ez megnyugtatott minket, aztán minden abszolút összeállt. Az volt a motivációnk, hogy megmutassuk a Werdernek, a kupaelődöntőben is tovább akarunk jutni ellenük. Jó formában vagyunk, reméljük, hogy így tudjuk folytatni a megkezdett utat. A bajnokságban a lehető legtöbb pontot szeretnénk megszerezni, mert el kell végeznünk a megkezdett munkát - mint ahogy ezt most is megtettük."

A lipcseiek hátránya hat fordulóval a Bundesliga vége előtt öt pont az éllovas Bayern mögött, míg hat ponttal járnak a harmadik Wolfsburg előtt.

Legfrissebb híreink