Bundesliga: csökkentették a magyar válogatott fizetését

Nemzeti csapatunkról is nyilatkozott.

Forrás: pfla.hu

Magyarországi társaihoz hasonlóan egyéni edzésterv alapján otthon edz a Freiburgban légióskodó Sallai Roland. A válogatott szélsőjével volt csapata, a Puskás Akadémia készített interjút - ebből idézünk.

"Elég nehéz ez az időszak, mert szinte megállt az élet itt Németországban, a párommal és a kiskutyánkkal hármasban próbáljuk átvészelni. Itthon próbáljuk elütni az időt, nem igazán mozdulunk ki, legfeljebb egy-egy rövid sétára az erdőben. Nekünk, játékosoknak van egy napi elbontásban előírt edzésprogramunk, ez alapján kell dolgoznunk. Most éppen az a terv, hogy május elején kezdődik újra a bajnokság, de egyelőre ez is elég reménytelennek tűnik. Az előző két hétben igen keményen készültünk, igaz, hogy nem labdával, de normál edzésterhelést kaptunk. Az elmúlt hétvégén tudtuk meg, az újrakezdés új tervezett időpontját, így egy kicsit lazább programot kaptunk, ám így sincs szó arról, hogy henyélnénk. Meglátjuk, mit hoznak a következő hetek, hogyan tudjuk elkezdeni a közös edzéseket, egyelőre várjuk a híreket.

Koronavírus: komoly problémával küzdenek a német klubok - NB1.hu

 

Az egyesületnek, illetve nekünk, játékosoknak is az a célunk, hogy a jelen helyzetben egy alkalmazottat se kelljen elküldeni, hiszen olyanokról van szó, akik nap mint nap segítik a munkánkat. A Freiburg kis klub, olyan, mint egy család, mi pedig szeretnénk a családunkat egyben tartani, így nálunk is megtörtént a fizetéscsökkentés" - mondta.

 

Sallainak nem jött a legjobbkor a szünet, hisz sérülése után pont formába lendült a Bundesligában. "Nagyon nehéz egy ilyen helyzetet megélni, mert a játékosok nyilván szeretnének futballozni, viszont az egészséget minden egyéb elé kell helyezni, így most nem a foci a legfontosabb. Természetesen rosszkor jött nekem is a szünet, hiszen jó passzban voltam, ment a játék. Most azért dolgozom itthon, hogy ezt a formát meg tudjam tartani. Úgy vélem, jó úton vagyok, sokszor még pluszmunkát is végzek az edzéstervben meghatározottakon kívül. Ami a helyezésünket illeti, valóban egy pontra vagyunk a nemzetközi szereplést jelentő helytől, ám nálunk az elsődleges cél, hogy a csapat évről évre a Bundesliga 1-ben szerepeljen. Ugyanakkor, ha el tudnánk csípni az Európa-liga-selejtezős pozíciót, az lenne a hab a tortán, és úgy vélem, ez benne is van az idei játékunkban" - fogalmazott, majd a válogattotra és a pótselejtezős halasztás kérdésére is kitért:

Bundesliga: edzésbe állnak Gulácsiék legnagyobb riválisai - NB1.hu

 

"Annyi előnyét talán látom, hogy volt pár kulcsjátékosunk, akik sérülés miatt nem lehettek ott az előző mérkőzéseken. Nekik most lesz idejük arra, hogy visszatérjenek, formába lendüljenek a pótselejtezőre, amelyet reményeim szerint sikerrel veszünk."

Legfrissebb híreink