Bundesliga: a legnagyobb riválishoz megy Orbánék edzője?

Ellentétes információk jelentek meg.

Forrás: Réti Zsolt

Egybehangzó német médiaértesülések szerint a Bayern München felvette a kapcsolatot az RB Leipziggel Julian Nagelsmann vezetőedző esetleges "átigazolásáról". A Bild úgy tudja, hogy a lipcsei futballklub 30 millió eurós lelépési díjat kér a szakemberért.

A 33 éves Nagelsmann nevét azután hozták összefüggésbe a Bundesligában címvédés előtt álló bajor sztárcsapattal, hogy a müncheniek jelenlegi vezetőedzője, Hansi Flick bejelentette távozási szándékát. A fiatal szakembert még 2023-ig szerződés köti a Gulácsi Pétert, Willi Orbánt és Szoboszlai Dominikot foglalkoztató RB Leipzighez, a kontraktusában pedig nem szerepel kivásárlási ár.
    
A lipcseiek sportigazgatója, Markus Krösche a múlt héten még úgy fogalmazott, hogy a Bayern nem vette fel velük a kapcsolatot.
    
"Nincs értelme lelépési díjakról, árcédulákról beszélni. Juliannak hosszú távra szól a szerződése és van egy jó csapata" - mondta, hozzátéve, hogy ők maguk nem is keresnek új edzőt.
    
Amióta bejelentette távozási szándékát, az 56 éves Flicket - bár az ő szerződése is 2023-ig szól Münchenben - a válogatottól a nyári Európa-bajnokság után búcsúzó Joachim Löw szövetségi kapitány utódjaként kezelik.
    
Karl-Heinz Rummenigge, a Bayern München ügyvezető elnöke vasárnap a Bild am Sonntagnak azt mondta: "ha teljesítjük Hansi kérését, és elengedjük, akkor minden érintettnek dolgoznia kell a megfelelő megoldáson, amellyel az FC Bayern is elégedett".

Legfrissebb híreink