Bulgária-Magyarország: Rossi Szófiában mérte fel a leendő ellenfelünket

Nem sok játékos tudott megfigyelni a szövetségi kapitány.

Forrás: mlsz.hu

A férfi A-válogatott szövetségi kapitánya a helyszínen tekintette meg rájátszás beli ellenfelünk, Bulgária Fehéroroszország elleni felkészülési mérkőzését. A szófiai meccsen a hazai együttes a megszokott rendszerben játszott, viszont nem a megszokott összetételben. Talán ennek is köszönhető, hogy 1-0-ás vereséget szenvedtek - írta meg a honlapján az MLSZ.

– Mivel nem hivatalos játéknapon volt a mérkőzés, így mindössze két játékos lépett pályára a bolgár nemzeti együttes megszokottnak mondható kezdőcsapatából – mondta az mlsz.hu-nak Marco Rossi. – Ennek megfelelően a mi mérkőzésünkre várható kezdőcsapatból ezúttal sok játékost nem tudtunk megfigyelni. Ugyanakkor az eddig megszokott rendszerben, 4–2–3–1-ben játszottak, így taktikai szempontból azt láttuk tőlük, amit a korábbi mérkőzéseiken is, vagyis Georgi Dermendzhiev szövetségi kapitány nem kísérletezett ezúttal sem új taktikai elemekkel. Egyértelmű tehát, hogy kollégám ezt a rendszert szeretné a lehető legjobban elsajátíttatni csapatával, vagyis biztos vagyok benne, hogy március 26-án nehéz dolgunk lesz ellenük. 

A magyar válogatott keretét előreláthatólag március 16-án hirdeti ki Marco Rossi, a játékosok és a stáb 6 nappal később találkozik Telkiben, majd a csapat március 26-án Szófiában lép pályára a bolgárok ellen a pótselejtező első mérkőzésén. Amennyiben nyer, akkor március 31-én a Puskás Arénában Izland vagy Románia ellen játszik az Eb-részvételért.

Legfrissebb híreink