Bulgária-Magyarország: László Csaba és a szívek hevítése 

Gondok voltak a klubjánál a járvány miatt.

Forrás: Sepsi OSK

Drámai napokat él át a legutóbb az erdélyi Sepsi OSK vezetőedzőjeként foglalkoztatott László Csaba, aki Lothar Matthäus szövetségi kapitánysága idején a nemzeti csapat másodedzője volt. László eddigi pályafutása alatt volt az FTC, a Sopron, az MTK és a DAC vezetőedzője, de irányította Uganda és Litvánia nemzeti csapatát is, de felelt a Hearst, a Charleroi és a Dunde United csapataiért is.

Most viszont nem tud együtt lenni a családjával, nem nehéz kitalálni, hogy a koronavírus-járvány miatt.

Lászlót egyébként november végig volt a Sepsi vezetőedzője, de azóta is a klubnál dolgozik, mert Diószegi László tulajdonos szakmai tanácsadója marad a szerződése lejártáig, június 30-áig.

„Beköszöntött a koronavírus, s nem tudtam visszautazni a Skóciában élő családomhoz. Az interneten tartjuk a kapcsolatot. De nem csak én jártam meg: a klubnál is volt ebből gond. Amikor felfüggesztették a bajnokságot, vita kerekedett az elnök és a csapat külföldi játékosai között, mert azok haza akartak utazni. A klubvezetés ragaszkodott a maradásukhoz, mert ha valaki visszatér Romániába, két- hetes karantén vár rá. Így mindenki maradt, habár csak egyéni edzésterv alapján tartják magukat formában a játékosok” - mesélte László a Borsnak.

A kialakult helyzet ellenére László kiemelten figyeli a magyarországi focihíreket is, és természetesen a Bulgária elleni pótselejtező is élénken foglalkoztatja.

„Egyelőre a vírus szerepel a lapok címoldalán, s nagyon kevesen figyelnek a futballra, ám engem azért foglalkoztat, és főleg az Eb-pótselejtező. A bolgárok némi előnyben vannak, hiszen hazai pályán futballozhatnak majd, és akkor már aligha zárt kapuk mögött. Mellettünk elsősorban a szívünk szólhat! Amit tényleg ideje hevítenünk. Az enyémmel aligha lesznek gondok, s nagyon remélem, a játékosokéval sem. Itt is tizenegy ember lesz, ott is, miért ne lehetnénk ezúttal mi a jobbak?!” - fejezte be a nyilatkozatát a szakember.

Sport365.hu - Infantino szerint pozitív változást hozhat a krízis

 

Legfrissebb híreink