Bulgária-Magyarország: Kiprich József elgondolkodtató jóslata

Az NB I felfüggesztéséről is beszélt.

Forrás: MTI

Ha minden ideális mederben zajlana, akkor most a magyar szurkolók gőzerővel hangolnának a Bulgária elleni mérkőzésre. Marco Rossi együttese eredetileg március 26-án lépett volna pályára Szófiában. Ám a koronavírus minden forgatókönyvet átírt. 

Bulgáriában olyan információk láttak napvilágot, hogy a mérkőzést június 4-én pótolhatják. Köztudott, hogy amennyiben a magyar válogatott két vállra fekteti a bolgárokat, az Izland-Románia párharc győztesét fogadhatná a Puskás Arénában. A budapesti összecsapáson diadalmaskodó alakulat pedig megváltja a jegyét a kontinensviadalra, amelyet 2021-ben rendeznek meg. 

Bulgária-Magyarország: megvan az új időpont? - NB1.hu

 

Kiprich Józseffel a Bors készített egy interjút, a beszélgetés során a mieink Eb-esélyeire is kitértek. A 70-szeres válogatott Kiprich szerint Marco Rossi tanítványaira nagyon kemény meccs várhat Szófiában. Úgy véli, az ellenfél játékosai szétrúgják majd a mieinket. Kiprich bízik benne, hogy valamilyen módon kijutunk az Európa-bajnokságra.

"Két nagyon nehéz meccs vár ránk. Szófiában például szerintem kilencven percen át a levegőben lesznek majd a játéko­saink. Úgy értem, szétrúgnak minket. Ha valahogy túljutnánk a bolgárokon, akkor meg Izland lenne az újabb nagy falat. Az mindenképpen megérne egy tanulmányt, hogy miként lettek az izlandiak egész Európa rettegett ellenfelei. De, hogy a kérdésre válaszoljak, nagyon remélem, ha vérrel-verejtékkel is, de kiharcoljuk a Eb-szereplés jogát. Ha rajtam múlik, mindenképpen ott leszek a Puskás-stadionban a válogatott meccsein, hogy ki­drukkoljam" - fogalmazott Kiprich József, aki a Feyenoord együttesével négyszer hódította el a Holland Kupát, 1993-ban pedig bajnoki címet ünnepelhetett a rotterdami alakulattal. 

A Magyar Labdarúgó Szövetség az előző héten jelentette be, hogy a koronavírus miatt a honi fociélet határozatlan ideig leáll. A döntéssel kapcsolatban Kiprich elmondta, teljesen logikus lépést tett az MLSZ. Kiprich nem igazán mozdul ki otthonról, és figyeli az eseményeket.

Pótselejtező: nagyon rosszindulatú Bulgária sajtója Magyarországgal - NB1.hu

 

"Hát egyszerűen borzalom az a vírus. Nap mint nap nézem a híradásokat, várom, hogy valaki megtalálja végre az ellenszert. Bízom benne, hogy minél kevesebb emberáldozatot követel itthon. Mindenesetre köszönet az illetékeseknek, hogy mindent megtesznek, hogy átvészeljük ezt a sajnálatos helyzetet" - nyilatkozta az 56 esztendős Kiprich József.

Kiprich József a visszavonulása után sem szakadt el a futballtól, hiszen belevágott az edzősködésbe. A tréner legutóbb a Felsőgalla csapatánál dolgozott.

"Nem mondom, hogy nem hiányzik, hiszen a futball a mindenem, de most az életemet fenyegeti ez a kór, ezért inkább arra koncentrálok. Egyébként meg nem vagyok az az ember, aki mutogatja, ajánlgatja magát. Megvan a legmagasabb edzői papírom, de mit tegyek, ha nem kellek, azt is el kell fogadnom. Most meg hiába is mutogatnám magamat" - hangsúlyozta Kiprich.
 

Legfrissebb híreink