Bulgária-Magyarország: kicsit mindenki megbicsaklott - REAKCIÓK

Egész Magyarországért!

Forrás: MLSZ

A magyar válogatott 3-1-es győzelmet aratott Szófiában, ezzel egy hatalmas lépést tett az EB-re való kijutás felé. A magabiztos győzelem ellenére nem volt hibáktól mentes a játék, ennek többen is hangot adtak.

Nikolics Nemanja: „Jött a szokásos Vidi-összjáték. Jó helyen voltam, láttam, amikor visszapattant Hangyához a labda, beadta, jókor, jó helyen voltam, megszereztem azt a gólt, amiért a mester beküldött. A tét nagy volt, okosan kellett játszanunk. Két lépésre voltunka céltól, nem szabadott letámadnunk őket. Jókor rúgtuk az első gólt, tudtuk azt játszani, amit terveztünk. Rúgtunk három gólt megint, jeleztük is előre, hogy támadó focit akarunk játszani. Koncentrálnunk kell, egy meccstől vagyunk attól, amiről az ország álmodik. Mindegy, ki az ellenfél a következő meccsen, az a lényeg, hogy otthon játszatunk saját szurkolóink előtt. Kijuthatunk az Eb-re, ha ezt a támadófocit erőltetjük, akkor nem lehet gond.”

Kalmár Zsolt: „Szalainak mondtam, menjen a rövidre, beadom, aztán rálőttem. Jól éreztem magam a pályán, volt, hogy magunkra hoztuk őket, de a jobbik a csapat nyert. Megkaptam a lehetőséget, úgy érzem, éltem vele. Ha a Szoboszlai visszajön, akkor itt a helye a kezdőcsapatban. Nem egyének, hanem a csapat nyert most. Győztünk, harcoltunk, ezek a legfontosabbak. Izland védekezhet majd, kemény meccs lesz, egy hónapunk van felkészülni. De ne szaladjunk ennyire előre, a Nemzetek Ligájában van még két meccsünk.”

Gulácsi Péter: ,,Az elején történt védésemben nagy adag szerencse is benne van. Próbáltam minél többet takarni a kapuból, ma többször volt egy picit szerencsénk, inkább legyen így. Tudjuk azt, hogy játékban még fejlődnünk kell, ha novemberben is nyerni szeretnénk. Mindenféleképpen szerettük volna ezt a döntőt elérni. Hazai pályán egy nagyon fontos meccset játszhatunk. Többször volt balszerencsénk a múltban, lehet ezt visszakaptuk ma. Teljesen megérdemelten nyertünk, készülhetünk a novemberi meccsre. Apró dolgokban ma szerencsénk volt, de ez hozzátartozik a futballhoz. Viszont még többet kell dolgozni."

Willi Orbán: ,,Nem igazán emlékszem ennyire különleges gólra, nagyon fontos volt, örülök, hogy segíthettem a csapatot. Azt gondolom, hogy Bulgária egyáltalán nem játszott rosszul. Nem mindig tudtuk letámadni őket. Sokszor szenvedtünk, de a megfelelő pillanatokban meg tudtuk mutatni, mire vagyunk képesek. Érdekes helyzetben vagyunk, jönnek a Nemzetek Ligája meccsek. Sok mérkőzésünk lesz, okosnak kell lennünk. A legfontosabb meccs az Izland elleni lesz, már nagyon várom."

Marco Rossi: ,,Nem tudom, hogy érzek jelen pillanatban. Egyrészt sikerült bejutni a döntőbe, elképesztő munkát végeznek a focisták és a kollégáink. Örülök a szurkolók miatt is, egész Magyarország miatt boldog vagyok. Azonban nem tetszett, hogy ma milyen stílusban játszottunk. Ma a bolgár csapat jobban játszott, mint mi, de szerencsénk volt. Képzettek vagyunk. Ha elhivatottak is vagyunk és képesek vagyunk arra, hogy betartsuk a taktikát, akkor minden megtörténhet. Meg kell értenünk, mik voltak a legnagyobb nehézségek és ezeket majd ki lehet javítani Szerbia ellen. Számunkra a legfontosabb az Izland elleni meccs, de szeretnénk jó teljesítményt nyújtani a Nemzetek Ligájában is. Ami fontos, hogy készen álljunk és a megfelelő hozzáállással és koncentrációval lépjünk pályára. Ma egy teljesen új csapattal léptünk pályára, sokan szenvedtek a tehertől. Kicsit mindenki megbicsaklott, sokan még nem éltek át ilyen mérkőzést szurkolók nélkül. Ki kell javítani a hibáinkat."

Legfrissebb híreink