Bulgária-Magyarország: kiakadt a legendás bolgár támadó

Egykor bevehetetlen erőd volt a bolgár nemzeti stadion.

Forrás:

,,8 évbe fog telleni, hogy olyan válogatottunk legyen, ami miatt nem kell szégyenkeznünk" - nyilatkozta Nasko Sirakov, a Levski Szófia és a bolgár válogatott korábbi csatára a sportlive.bg-nek.

 

A korábbi támadó nehezen ugyan, de beismerte, hogy a Vasil Levski stadion egy bevehetetlen erődből egy romokban heverő pályává vált. Elmondása szerint nem normális, hogy Koszovó és a hasonló erőt képviselő csapatok győztesen távozzanak a bolgár fővárosból. Koszovó még tavaly júniusban távozott 3 ponttal Szófiából, a bolgár válogatott a legutóbbi meccsén két nappal ezelőtt Fehéroroszországtól kapott ki hazai pályán 1-0-ra. Koszovó a 115. helyett birtokolja a legutóbbi FIFA világranglistán, Fehéroroszország a 87., míg Bulgária az 59. és Magyarország 52. helyen áll. Sirakov szerint radikális változásokra van szükség a bolgár futballban, ami a legjobb esetben is 6 évet fog igénybe venni, de valószínűbb, hogy 8-at.

,,Koszovó nem jöhet ide és játszhat le a Vasil Levski stadionban, mégis megtették" - mondta Sirakov a Bulgaria Today-nek egy interjúban. 

 

Érdekeset mondott a magyar válogatottról a Vidi bolgárja - NB1.hu

Mint arról korábban beszámoltunk, a bolgár válogatott szerdán nem hivatalos felkészülési mérkőzésen 1-0-ra kikapott Szófiában a fehéroroszoktól. Az eredmény mellett aggasztó lehet a bolgároknak, hogy a mutatott játékuk ezúttal sem volt túlságosan erős - ráadásul az elmúlt 9 meccsükből 7-et elveszítettek, a hangulat a szövetség és a nemzeti csapat háza táján egyre rosszabb, a szurkolók és a szakértők pedig szinte bizonyosak abban, hogy a magyar válogatott a március 26-i pótselejtezőn legyőzi őket.

 

Visszaemlékezett azokra az időkre is, amikor még ő is válogatott volt a '90-es években, szerinte akkor Bulgária még egy igazi tényező volt a futballban.

,,Generációkkal ezelőtt még bevehetetlen erőd volt a nemzeti stadion, de már már romokban van. '92-ben amikor Franciaország járt itt, Papennel, Mapennel és Laurent Blanc-al a soraiban, sima 2-0-val küldtök őket haza" - emlékezett vissza a legendás napokra a támadó.

Bulgária Magyarországgal mérkőzik meg március 26-án Eb-pótselejtezőn, amire egy 0-1-es vereséggel melegítettek leendő ellenfeleink. A vereség ellenére a blogár szövetségi kapitány, Georgi Dermendzhiev látott biztató dolgokat a csapata teljesítményében.

Legfrissebb híreink