Bulgária-Magyarország: ellenfelünk edzőmeccsre hirdetett keretet

A Vidiből is hívtak be játékost.

Forrás: georgimilanov/facebook


A március 26-ai dátumot nem csak a tavasz beköszöntése miatt várja minden hazai futballkedvelő, válogatottunk ugyanis ekkor lép pályára Szófiában, Európa bajnoki-pótselejtezőn Bulgária ellen.

A párharc győztese, március 31-én házigazdaként mérkőzhet meg az Izland–Románia meccs nyertesével, abban a tudatban, hogy amelyik válogatott nyer, kijut a nyáron megrendezéste kerülő Európa-bajnokságra. 

A bolgárok február 26-án Fehéroroszországot fogadják Szófiában, ezzel az edzőmeccsel készülnek a mieink elleni, egy hónappal későbbi Nemzetek Ligája-playoffcsatára.

Február 26. nem hivatalos FIFA-játéknap, ezért Georgi Dermendzsiev nem hívott meg játékost Bulgária legjobb csapatából, a most is éllovas Ludogorecből, ezért kerülhetett be csupán két légiós a keretbe: az egyikük Sztefan Velkov (RKC Waalwijk), a másik pedig Georgi Milanov Fehérvárról.

A keret két legtöbbször beválogatott futballistája éppen Milanov és a CSZKA védője, Petar Zanev; mindketten 42-szer léptek pályára a bolgár nemzeti csapatban.

Érdekesség, hogy a legjobbakkal készülhet a kapus Daniel Naumov, az U21-es válogatott csapatkapitánya 15 tétmeccsen őrizte a másodosztályú CSZKA 1948 kapuját ebben az idényben, és hétszer nem kapott gólt.

A BOLGÁR KERET

Kapusok: Georgi Georgiev (Szlavija Szófia), Martin Lukov (Lokomotiv Plovdiv), Daniel Naumov (CSZKA 1948 Szófia)

Védők: Ivan Goranov (Levszki Szófia), Andrea Hrisztov (Szlavija Szófia), Angel Ljaszkov (Botev Vraca), Viktor Popov (Cserno More Várna), Ivan Turicov (CSZKA Szófia), Sztefan Velkov (RKC Waalwijk, Hollandia), Petar Zanev (CSZKA Szófia)

Középpályások: Valentin Antov (CSZKA Szófia), Alekszandr Cvetkov (Beroe Sztara Zagora), Dimitar Iliev (Lokomotiv Plovdiv), Galin Ivanov (Szlavija Szófia), Krisztijan Malinov (CSZKA Szófia), Georgi Milanov (Mol Fehérvár, Magyarország), Todor Nedelev (Botev Plovdiv), Alekszandr Tonev (Botev Plovdiv)

Csatárok: Szpasz Delev (Arda Krdzsali), Iszmail Isza (Cserno More Várna), Sztaniszlav Ivanov (Levszki Szófia), Szvetoszlav Kovacsev (Arda Krdzsali), Martin Mincsev (Cserno More Várna)

Szövetségi kapitány: Georgi Dermendzsiev

NEMZETEK LIGÁJA, PLAYOFF
A-LIGA

2020. március 26.
20.45: Izland–Románia
20.45: Bulgária–Magyarország

Március 31.
20.45: Bulgária/Magyarország–Izland/Románia

Legfrissebb híreink