Bulgária-Magyarország: a szövetség és a miniszterelnök is megszólalt

Utóbbi keményen üzent a klubtulajdonosoknak.

Forrás: bfunion.bg

Alessandro Arduino az UEFA VAR koordinátor kijelentette, hogy semmi akadálya annak, hogy telepítsék a rendszert Szófiában.

Az UEFA határozottan cáfolt minden olyan hírt, hogy a Bulgária-Magyarország párosítás pályaválasztói jogát esetlegesen felcserélnék. Az UEFA biztosította róla a bolgár szövetséget, hogy mindenben kész segíteni, hogy kiépítsék a VAR rendszert a Vaszilij Levszki Stadionban.

Български Футболен Съюз - УЕФА ще оборудва стадион „Васил Левски" със системата VAR за баражите за Евро 2020

Bojko Boriszov bolgár miniszterelnök is reagált Kiril Domuszcsiev szavaira, és elvetette a Ludogorec elnökének ötletét, miszerint állami pénzből kellene kiépíteni a VAR-t:

 

„Az állam mindenkiért van. Ezért akartunk demokráciát. Ha azt mondjuk, „az állam”, akkor ne egy külső szereplőt képzeljünk magunk elé, hanem a hazánkat, a saját pénzünket, a saját adóbevételeinket. A nagy kérdés az, vajon a bolgár adófizetők akarnák-e, hogy a befizetéseikből a VAR-rendszerre költsünk azért, mert a klubelnökök nem akarnak a saját zsebükbe nyúlni.”

 

A bolgár-magyar összecsapás március 26-án lesz. Amennyiben továbbjutunk, akkor már ténylegesen Budapesten fogadjuk, az Izland-Románia összecsapás győztesét.

Legfrissebb híreink