Bulgária-Magyarország: a magyar védő ebben bízik

Különleges ünnepre készül.

Forrás: MLSZ/Facebook

A magyar válogatott az eredeti terv szerint március 26-án lépett volna pályára Bulgáriában, de a koronavírus miatt elhalasztották a mérkőzést. Később olyan hír látott napvilágot, hogy júniusban pótolhatják az összecsapást. Ezt követően már többen szeptemberi összecsapást vizionáltak. A legutóbbi információ szerint Marco Rossi csapata valószínűleg novemberben csaphat össze a bolgár együttessel.

Amennyiben a mieink sikerrel veszik a szófiai összecsapást, akkor az Izland-Románia meccs győztesét láthatják vendégül a Puskás Arénában. A budapesti összecsapáson győzedelmeskedő válogatott pedig kijut a 2021-es Európa-bajnokságra. 

 

Baráth Botond szerint az őszi időpont ideális lehetne - ez derül ki abból a videointerjúból, amit az M4 Sportnak adott. A 11-szeres válogatott futballista szerint ekkor már mindenki visszanyerhetné a formáját, ennek köszönhetően a szurkolók is izgalmas találkozót láthatnának.

 

Nem lenne meglepetés, ha a 27 esztendős futballista bekerülne majd Marco Rossi keretébe. Bár azt hozzá kell tenni, hogy a Sporting Kansas City idén eddig két meccset játszott, és Baráth nem kapott lehetőséget. A szituációról a védő elmondta, új vetélytárs érkezett a posztjára, és a vezetőedző jelenleg a riválisát favorizálja. Baráth úgy véli, ebből a párharcból is fejlődhet. Hozzátette, lát esélyt arra, hogy bekerüljön a kezdőcsapatba.

 

Baráth április 21-én ünnepli a 28. születésnapját. Különleges lesz ez az ünnep, hiszen nincs vele a családja, így csak "magával tud majd koccintani". Elmondta, a szeretteivel gyakran beszél, a barátnőjével napi szinten kommunikál. A kényszerszünet során olvas, sorozatokat néz és az angolját próbálja tökéletesíteni. Sallói Dániel segít neki, ha valamit nem ért. 

 

Amerikában a koronavírus komoly problémákat okoz. Baráth Botond elmondta, Kansasben nincs akkora pánik. Nem sűrűn hagyja el az otthonát. Vannak olyan emberek, akik nagyon félnek a betegségtől. Elárulta, az előírt távolságot megtartják az emberek, emellett előzékenyek, nem furakodnak egymás elé. 

Természetesen Baráth Botond is kapott a klubjától edzésprogramot. Azt is kijelentette Baráth, hogy a labda nagyon hiányzik neki. 

A teljes beszélgetést itt lehet megtekinteni. 

Legfrissebb híreink