Bulgária-Magyarország: a bolgár kapitány a tizenegyesekről - REAKCIÓ

Visszafogta magát, de...

Forrás: MLSZ

Mint arról többször is beszámoltunk, a magyar válogatott 3-1-es győzelmet aratott Szófiában a házigazda bolgárok ellen, ezzel hatalmas lépést tett az Európa-bajnokságra való kijutás felé. A magabiztos győzelem ellenére nem volt hibáktól mentes a játék, ennek többen is hangot adtak magyar részről.

A lefújás utáni sajtótájékoztatón Georgi Dermendzsiev, a bolgár kapitány is értékelt.

"Nem játszott annyival jobban a magyar válogatott, mint azt az eredmény mutatja, a kulcspillanatoknál maradtak higgadtabbak, a helyzeteiket gólra váltották, ez jelentette a különbséget. Bosszantó, hogy míg ők betaláltak, mi kihagytuk a nagyobb ziccereinket. A nagy nyomás ellenére hiába próbáltunk nyugodtak maradni, ez nem sikerült teljesen, és ebben vállalom a saját felelősségem is. Sokat készültünk erre a meccsre, remek lehetőség kapujában jártunk, de pozitívum, hogy a fiatalok jól teljesítenek, ez a csapat még sokra lehet képes. Dolgozunk tovább."

Újságírói kérdésre Dermendzsiev a tizenegyesgyanús szituációkról is beszélt. "Nem szeretném a játékvezetőkre fogni a meccs végkimenetelét, hisz a helyzeteinket elpuskáztuk, ezen múlt a továbbjutás. A büntetők megkönnyítették volna a dolgunkat, de a szerencse elkerült minket" - fogalmazott.

Legfrissebb híreink