Budafok-Vidi: érdekli-e Csizmadiát, hogy ki az ellenfél?

Szalai a Budafok életben maradásáról is beszélt.

Forrás: molfehervarfc.hu

Az NB I 25. fordulójának vasárnap esti zárómeccsén a Budafok a MOL Fehérvár FC-t fogadja. A budafokiak a Kisvárda elleni siker után kikaptak Újpesten, így továbbra is nagyon közel állnak a kiesőzónához (jelenleg a 10. helyet foglalják el), míg a dobogóért hajtó székesfehérváriak a hétközi játéknapon nyert helyzetből, 2-0-s előnyből játszottak 2-2-t a Pakssal.

A két csapat eddigi két szezonbeli meccse egyaránt 4-1-es Vidi-sikert hozott - most szorosabb összecsapásra lehet számítani a Promontor utcában. A két tréner hasonlóan látja a mérkőzés fontosságát.

Csizmadia Csaba (Budafok): "Arról beszéltünk az öltözőben, hogy most már jó lenne úgy megnehezíteni a MOL Fehérvár dolgát, hogy ez számunkra pontban, pontokban is megmutatkozzon. Ehhez maximális fegyelemre, szervezettségre és koncentrációra lesz szükségünk vasárnap. Ha képesek leszünk nyomást gyakorolni a fehérváriakra és nem engedjük őket helyzetbe kerülni, az tovább erősítheti a csapat hitét és önbizalmát. Hogy számomra különlegesebbek-e a Vidi elleni meccsek? Az első az volt augusztusban, de most már a legkevésbé sem foglalkoztat, ki az ellenfél. Az a fontos, hogy a pályán bizonyítsuk, versenyképesek vagyunk."

Szalai Tamás (MOL Fehérvár FC): "A legfontosabb tanulsága a hétközi, Paks elleni bajnokinak, hogy ilyen szinten egy pillanatra sem szabad kiengedi, folyamatosan, kilencven percig koncentrálnia kell mindenkinek. Le kell zárnunk a hasonló meccseket, vagy ha le nem is zárjuk, akkor meg kell tartani az eredményt. Ezt részletesen át is beszéltük a csapattal az azóta eltelt pár napban. A játékosok jól dolgoztak, nagyon bízom bennük az előttünk álló találkozó előtt. A Budafok egy masszív csapat, nem szabad kiindulni az eddig lejátszott két bajnokinkból, mert egyre kevesebb van vissza a bajnokságból, azt pedig jól tudjuk, hogy a Budafok az életéért küzd - de nekünk is nagyon fontosak a pontok. Nem gondolok nagy változtatásokra ellenfelünknél, úgy gondolom, a legerősebb tizenegyet küldi majd pályára Csizmadia Csaba. Védekezésben és támadásban is kielemeztük a játékukat, nehéz mérkőzésre számítok, de egyértelműen a győzelemért lépünk pályára vasárnap este."
 

A találkozó 20 órakor kezdődik.

Tabella a linkre kattintva érhető el. 

Legfrissebb híreink