Budafok: univerzális játékossal erősítettek

Hosszabb ideje figyelték.

Forrás: budafokimte.hu

A Budafok közleménye:

"Csapatunk balhátvédként és bal oldali középpályásként is bevethető játékossal erősödött. A Budaörstől érkező Medgyes Sinan aláírta szerződését a Budafoki MTE-vel és csütörtökön már új társaival együtt edzett.

"Sinan teljesítményét már hosszabb ideje figyeltük és azokban a játékelemekben, amelyeket mi fontosnak tartunk egy szélső védőnél, az elmúlt időszakban ő kimagasló mutatókat produkált. Hiszünk abban, hogy az NB I-ben is bizonyítani fogja képességeit. Folytatjuk a keret kialakítását olyan tehetséges játékosokkal, akik egyrészt beleillenek a játékrendszerünkbe, másrészt extrán motiváltak, mert korábban nem jutottak lehetőséghez" - nyilatkozta Oláh Lóránt sportigazgató.

Medgyes Sinan 1993. június 30-án született a felvidéki Dunaszerdahelyen. 18 évesen került Magyarországra és az ETO FC Győr játékosa lett, amelynek színeiben 2015 májusában bemutatkozott az NB I-ben is. Az ezt követő másfél évet szlovákiai klubokban, az FK Duslo Sala (Vágsellye), a nagyszombati Spartak és az SKF Szered együttesénél töltötte. 

2017 telén visszatért Győrbe, ahonnan félévvel később az NB II-ben szereplő Budaörshöz igazolt. Medgyes Sinan az első szezonban kölcsönben szerepelt a budaörsieknél, akik ezután végleg szerződtették. A Budaörs játékosaként összesen 98 tétmérkőzésen lépett pályára, ezeken nyolc gólt szerzett és tíz gólpasszt adott. A legutóbbi szezonban 22 bajnoki és két Magyar Kupa-találkozón játszott."

A játékos 07.03. interjút adott a Budafok honlapjának:

"Az NB II-ben közel száz mérkőzést játszottam az elmúlt években, ami nem rossz mutató, mostantól kizárólag az jár a fejemben, hogy bizonyítsam, egy szinttel feljebb, az élvonalban is képes vagyok megállni a helyem."

Medgyes Sinan Budafokon egyértelmű célokat fogalmazott meg. Stabil, NB I-es játékossá akar válni és kemény, határozott védőmunkával, valamint a támadásokhoz való hatékony csatlakozással győzelmekhez segíteni csapatunkat.

"Tetszik és egyben fekszik is nekem az a típusú futball, amit a BMTE játszik" - nyilatkozta a 27 éves balhátvéd, aki a legutóbbi három szezont Budaörsön töltötte. "Emlékszem a Budafok elleni mérkőzésekre az elmúlt hónapokból. Őszinte, úgymond játszós együttessel találkoztunk, amelynek volt elképzelése arról, mit szeretne megvalósítani a pályán. A szélső védők rendszeresen belépnek a támadójátékba, segítik a társakat, én pedig már Budaörsön is hasonló felfogásban futballoztam. Támadó szellemű játékos vagyok, aki szereti az egy az egy elleni párharcokat elöl és hátul is."

Medgyes Sinan elmondása szerint jó hangulatú, családias közösségbe került klubunknál. 

"Ugyan még csak néhány órája vallhatom magam a BMTE játékosának, nagyon jól érzem magam" - fogalmazott a dunaszerdahelyi születésű Sinan. "Mindenki segítőkész, az edzéseket pedig nagyon élvezem. Érezhető, hogy a budafoki egy különleges közösség, örülök, hogy mostantól én is a tagja lehetek."

KORÁBBAN:

Budaörs: alapember búcsúzott

 

Legfrissebb híreink