Budafok-Paks: a foci egyetlen igazi lényegének az ünnepe volt

Ennyire magyar meccset nagyon ritkán rendeznek.

Forrás:

BUDAFOK-PAKS 2-9

Két klasszikus, magyar felfogás szerint működtetett klub csapot össze egymással Budafokon. Mindkét gárdánál az emberségre és a magyar értékek ápolására helyezik a hangsúlyt. Egyik klub vezetésében, működtetésében nincsen egyetlen felesleges személy sem, ráadásul mindenki pontosan tudja a dolgát.

Arról nem beszélve, hogy Marko Nikolicsot és Medgyes Sinant leszámítva csak magyar játékos volt a pályán és a kispadon is, de az nb1.hu úgy tudja, a Budafok szerb védője (akinek vannak magyar gyökerei) a jövő héten megkapja a magyar állampolgárságot, ráadásul Sinan is rendelkezik magyar felmenőkkel.

A meccs a foci lényegének, a gólnak volt a nagybetűs ünnepe, mert mindkét csapat ment előre, támadni és védekezni kívánt, nem a játék megölésére rendezkedett be.

A Paks, jobb képességű játékosainak köszönhetően fokozatosan őrölte fel az újoncot. 

Hahn János ismét bizonyította azt, amit hét közben, a Kispest elleni győzelmük utána írtunk, hogy ott van a helye Marco Rossi bő keretében, de lehet, hogy ám Bognár István is...

 

Budafok: edzőváltás - NB1.hu

 

 

A MÉRKŐZÉS KULCSMOMENTUMA: ÁDÁM MARTIN GÓLJA
Éppen visszajött 2-3-ra a Budafok, a szünetig már csak pillanatok voltak hátra, amikor Ádám Martin nagyon szép gólt szerzett, ami szemmel láthatóan megfogta a hazaiakat. Addig mindkét csapatnak köszönhettük, hogy átlagon felüli volt a mérkőzés színvonala, utána erről már csak a tolnaiak gondoskodtak.

A MÉRKŐZÉS FŐSZEREPLŐJE: BOGNÁR GYÖRGY
Karmester fia, Hahn János, de még többen is átlagon felüli teljesítményt nyújtottak a Paksból, de ez is, mint a csapata teljesítménye, a vezetőedző érdeme, aki kinevezése után megváltoztatta a Paks játékát, játékosai posztjait, illetve edzésekhez, mérkőzésekhez való hozzáállásukat, ráadásul azt a játékot játszatja a csapatával, amit a szurkolók szeretnek. Ezt a játékot gólra törőnek hívják.


GÓLOK TÖRTÉNETE:
15. p.:
Medgyest nem tudták megállítani a paksi védők, a labda vissza is pattant hozzá Csonkáról, majd 10 méterről ballal lőtt a jobb alsóba. 1-0!

17. p.: Bognár ívelése után Nagy Richárd vette át a labdát a budafoki tizenhatoson belül, mivel nem támadták igazított néhányat a labdán, majd 12 méterről a kapu bal oldalába lőtt, Póser csak beleérni tudott a labdába. 1-1!

26. p.: Nikolics nem volt határozott, így a labda visszapattant Papp elé, aki jobbal a bal felső sarokba nyesett. Nagyon szép gól volt. 1-2!

38. p.: Huszti felszabadítása után Szabóban akadt el a labda, a lepattanóra Hahn érkezett, aki 7 méterről lőtt jobbal a bal alsó sarokba. 1-3!

43. p.: Oláh gyors szabadrúgása után Takács vette át remekül a labdát, amivel Hegedűst is becsapta, így 7 méterről már csak az üres kapuba kellett gurítania. 2-3!
 
45. p.: Hahn átadása után Ádám 14 méterről bal külsővel lőtt a bal felső sarokba. Remek, váratlan lövés volt, gólt érdemelt. 2-4!

54. p.: Bognár indítása után Hahn becsapta a védőjét az átvétellel, majd 15 méterről jobbal lőtt, a labda a bal oldali kapufáról pattant a kapuba. 2-5!

58. p.: Bognár leszerelte Oláh Bálintot, majd 12 méterről jobbal lőtt a kapu közepébe. 2-6!

70. p.: Bognár ívelt középre szabadrúgásból balról, középen érkezett Szabó, aki mindenkit megelőzve fejelt 4 méterről a jobb alsó sarokba. 2-7!

73. p.: Jobb oldali beadás után Bognár elé került, aki pattanás után, kapásból lőtt 14 méterről a jobb alsóba. 2-8!

90+1: Sajbán lőtt kapu irányába balról, 14 méterről a labdába Hahn tette bele a lábát, amely így a meglepett Póser mellett a jobb alsó sarokba kötött ki. 2-9!

JEGYZŐKÖNYV:

OTP Bank Liga, 31. forduló:
Budafoki MTE-Paksi FC 2-9 (2-4)
Budafok, zárt kapus, v.: Bognár
gólszerzők:
Medgyes (15.), Takács R. (43.), illetve Nagy R. (17.), Papp (26.), Hahn (38., 55., 91.), Ádám (45.), Bognár I. (58., 73.), Szabó J. (71.)
sárga lap: Böde (8.), Szélpál (90.)
Budafok: Póser - Huszti A. (Fekete M., 64.), Nikolic, Jagodics, Medgyes - Micsinai (Kulcsár K., a szünetben), Oláh - Takács R. (Lőrinczy, 70.), Csonka (Soltész, 64.), Szabó M. (Skribek, 70.) - Kovács D.
Paks: Hegedűs - Lorentz, Böde (Szélpál, 70.), Tamás O., Szabó J. - Papp, Bognár I. (Szakály D., 76.), Balogh B. (Haraszti, 70.) - Hahn, Ádám (Sajbán, 56.), Nagy R. (Szabó B., 56.)
 

KÖVETKEZŐ FELADAT:
A Budafok a Honvédot fogadja, míg a Paks a Puskás Akadémiát látja vendégül.

Tabella a linkre kattintva érhető el

Legfrissebb híreink