Budafok-MTK: Varga Roland és a Fradi játékosa is remekelt

Kegyetlen nagy góllal indult a meccs.

Forrás: Simon Zoltán/nb1.hu

Budafok-MTK 2-2 (1-2)

Ellentétes őszt produkált a két újonc. A Budafok jól kezdte a bajnokságot, mégis a 11., kieső helyen telelt, az MTK viszont harmadikként zárt. Annak ellenére, hogy a koronavírus-járvány mellett kemény sérüléshullám is sújtotta a csapatot. Az utolsó őszi bajnokikon Michael Boris vezetőedző sem tudott ott lenni a meccseken.

A Budafokban kezdett a Fraditól a tavaszra kölcsönkapott Csonka András (Oláh Bálint ment vissza a védelem tengelyébe, Csonka Filkor Attilával karöltve szűrt a középpályán), míg az MTK-ban Varga Roland és a finn Nikolai Alho is kezdett. Alho Ikenne-King kárára, míg Varga az FTC-hez igazolt Gera Dániel hátrahagyott pozíciójában bizonyíthatott, de egyikük sem játszotta végig a meccset. Zeke Márió is új fiú, a Vidi adta kölcsön tavaszra a Budafoknak, a szünetben lett becserélve bal oldali védőnek.

Csonka az elején hibázott az MTK első gólja előtt (a második félidő elején az ő gólja után lett 2-2), Varga gólpasszal, góllal nyitott, Alho rengeteget melózott.

A MÉRKŐZÉS FŐSZEREPLŐJE: VARGA ROLAND

Varga Roland gólpasszt adott, gólt szerzett, így az MTK és a mezőny legjobbja volt. Cseréje taktikai okból történt. Jól illeszkedett be az MTK-ba, társaival hamar megtalálta az összhangot, a fiatalok felnéznek rá.

A MÉRKŐZÉS KULCSMOMENTUMA:

Csonka András első tétmeccsét játszotta a Budafokban. Az első MTK-gól előtt nagyot hibázott, de utána nem omlott össze, hanem csapata legjobbja volt. Jól szűrt, indított, sőt, még gólt is szerzett, amivel 2-2 lett. Az ő tartása nagyon kellett a Budafoknak.

GÓLOK TÖRTÉNETE

2. p.: Varga Roland gólpasszal nyitott. Középről továbbított kissé balra a felfutó Schőn Szabolcsnak, aki 23 méterről hatalmas gólt lőtt ballal a bal felsőbe. 0-1!

5. p.: Hamar jött az egyenlítés. Kavarodás volt az MTK kapuja előtt. Zsóri 10 méterről a jobb kapufát találta el, a kipattanóból Skribek Alen 7 méterről a kapuba lőtt. 1-1!

27. p.: Varga Roland most gólt szerez! Miovski 14 méteres lövését kiütötte Póser Dániel, de a kipattanóra érkezett Varga, aki közelről a kapuba lőtt. 1-2!

55. p.: Ismét egyenlített a Budafok! Kovács 17 méteres, középről, laposan elvégzett szabadrúgása után előbb a bal, majd a jobb kapufára pattant a labda, majd érkezett Csonka, aki közelről a kapuba lőtt. 2-2!

KÖVETKEZŐ FELADAT:

A Budafok szerda este pótolja az FTC elmaradt meccsét hazai környezetben, az MTK a hétvégén a Puskás Akadémiát fogadja.

JEGYZŐKÖNYV:

Budafoki MTE-MTK Budapest 2-2 (1-2)
Budafok, zárt kapus, v.:
Bogár
gólszerzők: Skribek (6.), Csonka (52.), illetve Schön (2.), Varga R. (27.)
kiállítva: M. Nikolic (83.)
sárga lap: Zsóri (24.), Filkor (45.), Zeke (49.), Csonka (61.), Oláh (89.), illetve Miovski (22.), Schön (45.)
Budafok: Póser - Huszti A., M. Nikolic, Oláh, Medgyes (Zeke, a szünetben) - Csonka, Filkor (Micsinai, 74.) - Skribek, Kovács D., Szabó M. (Ihrig-Farkas, 64.) - Zsóri (Kulcsár K., 81.)
MTK: Mijatovic - Alho (Ikenne-King, 82.), Pintér, Nagy Zsombor, Schön - Kata, Mezei Sz. - Varga R. (Bíró B., 79.), Dimitrov (Palincsár, 60.), Prosser (Balázs B., 60.) - Miovski

Tabella a linkre kattintva érhető el.

FRISSÍTÉS:

16.46:

Miért cserélte le Varga Rolandot az MTK edzője? - reakciók - NB1.hu

 

Legfrissebb híreink