Budafok-Kisvárda: Csizmadia kockáztatott, Supka csalódott – REAKCIÓK

A nehéz körülmények szóba sem kerültek.

Forrás: Simon Zoltán/nb1.hu

Mint ismert, 74 év után újra győzelmet ünnepelhetett az NB I-ben a Budafok, hazai pályán, kemény körülmények között győzte le a Kisvárdát. A meccs után Csizmadia elégedettségnek adott hangot, míg Supka szerint a sok egyéni hiba döntött.

 

 

Így nyilatkoztak a vezetőedzők a meccs után:

Csizmadia Csaba (Budafok): ,,Az első félidőben és a másodikban is azt kaptam az ellenféltől, amire számítottam. Feltérképeztük őket, tudtuk, hogy mit játszanak, erre készülünk. Az első félidőben kicsit félelmet éreztem a csapaton, de ez volt az első mérkőzés az első osztályban. Voltak olyan periódusok, amikor kifejezetten kijöttek azok a taktikai dolgok, amiket végre szerettünk volna hajtani. Rúgtunk egy szép gólt, utána egy olyan hibából szerzett gólt az ellenfél, amit megbeszéltünk a mérkőzés előtt. Ebből vannak a gondok, azért vannak, hogy a következő mérkőzésre ezeket kijavítsuk. A második félidőben ránk jött nagyon a Kisvárda, nyomtak folyamatosan, de úgy éreztem, hogy ez a mérkőzés meglehet. Az utolsó negyed órára Skirbek cserét kért és úgy voltam vele, hogy a Szabó Máté cserélem be és nem a jobbhátvéd pozícióra. Hála Istennek sikerült, nem biztos, hogy ezért, de ez is azt mutatja, hogy szerettük volna megnyerni a mérkőzést."

Supka Attila (Kisvárda): ,,Mit lehetne mondani egy olyan mérkőzés után, amit szerettünk volna megnyerni? Szerettünk volna győzni az első mérkőzésen, szerettünk volna eredményesek lenni. Tudtuk azt, hogy hol lehet megbontani az ellenfél játékát, ami sikerült is párszor. Az első félidőben is megvoltak a lehetőségeink, hogy gólt, gólokat rúgjunk. A második félidőben a cseréink ugyanezt szolgálták 1-1 után. Próbáltuk a középpályán kicsit játékosabbá tenni a csapatunkat, hogy megtartsák a labdát. A szélre is cseréltünk, hogy meg tudjuk nyerni a meccset a végén. A végén a Horváth Zolit is azért hoztuk be, hogy a testi erejét ki tudja használni. Bíztunk abban, hogy tudunk majd gólokat szerezni, de sajnos nem jött össze. Sajnos két olyan hibát követtünk el a védekezésben és a középpályán, amiből az első félidőben gólt kaptunk. A második helyzet után nem kaptunk, de abból lett a szöglethelyzet, aminél hibáztunk, ez eddig nem volt jellemző a csapatra. Sajnos ezen a mérkőzésen a pontokat, amiket szerettünk volna megszerezni, itt hagytuk."

Legfrissebb híreink