Budafok: Huszti és Nikolics érkezett

Hivatalos bejelentés.

Forrás: budafokimte.hu

ÍME, A BUDAFOK BEJELENTÉSE:

,,Huszti András a Puskás Akadémia FC-től, Marko Nikolić Belgrádból érkezett.

A szezon hétfői rajtja előtt két új játékossal bővült csapatunk kerete. 

Klubunk egy évre kölcsönvette a 19 éves, utánpótlás válogatott jobbhátvédet, Huszti András, valamint szerződtette a magyar felmenőkkel is rendelkező, 22 éves szerb belső védőt, Marko Nikolić-ot.

Huszti András 2001. január 29-én született Pécsen. A PMFC és a Kozármisleny érintésével 13 évesen a szombathelyi Illés Akadémiára került, ahol négy és fél évet töltött. A 2018/2019-es idényben a másodosztályú Tiszakécskénél futballozott és huszonkét tétmérkőzésen egy gólt szerzett. 

Tavaly nyáron a Puskás Akadémiához igazolt, amelynek színeiben november 2-án, a Budapest Honvéd ellen bemutatkozott az NB I-ben. Februárban még egy mérkőzésen szerepelt az élvonalban, a Paks ellen 2-0-ra megnyert találkozót végigjátszotta. A kooperációs szerződés keretében háromszor a Csákvár játékosaként, az NB II-ben is pályára lépett. 

A fiatal hátvéd többször szerepelt a különböző korosztályos válogatottakban.

"Marko Iharoš sérülése új helyzetet teremtett" - mondta Oláh Lóránt sportigazgató, hozzátéve, Huszti András klubváltásával egy mindeki számára előnyös megoldás született. "András a segítségünkre lehet a kihívásokkal teli időszakban, számára pedig jó lehetőség, hogy Budafokon élvonalbeli tapasztalatot gyűjthet."

Marko Nikolić 1998. március 31-én, Belgrádban született. Dédnagymamája révén magyar felmenőkkel is rendelkezik. Az FK Brodarac, a Novi Banovci és az FK Zemun együttesei után 2017 nyarán a másodosztályban szereplő FK Indjija játékosa lett. 2018 őszén az ukrán élvonalban, az Arszenal Kijevnél futballozott.

Tavaly nyáron visszatért Szerbiába és alapembere lett az első osztályban szereplő FK Radnak. 18 tétmérkőzésen lépett pályára a szezonban, az FK Mačva Šabac ellen 2-0-ra megnyert bajnoki találkozón gólt is szerzett.

"Továbbra is azt az irányvonalat képviseljük, hogy a budafoki és a teljes magyar labdarúgás számára értéket teremtő játékosokat szerződtetünk. Meggyőződésünk, hogy ez Markóra is igaz lesz" - mondta Oláh Lóránt. "Jó korban van, magyar felmenőkkel rendelkezik és élvonalbeli tapasztalata is van, viszont még nem feltétlenül kész futballista. Elképzeléseink szerint Budafokon válhat érett, meghatározó játékossá."

Nikolić a 4-es, Huszti pedig a 18-as mezt választotta."

Legfrissebb híreink