Budafok-DVTK: orvosolni kell a problémát

Oláh és a plusz bizonyítási vágy.

Forrás:

A 7. forduló szombati játéknapjára összesen 3 meccs jutott, az első találkozón a Budafok fogadja hazai pályán a DVTK-t.

A Budafoknak eddig felemás a szezonja, az első és a legutóbbi meccsét egyaránt megnyerte, azonban a két említett mérkőzés között becsúszott egy döntetlen és két vereség is. Jelenleg a 8. helyen tanyázik a bajnokságban a budai csapat 7 ponttal. A mérkőzés előtt Oláh Bálint nyilatkozott a klub honlapjának, aki a DVTK-ban mutatkozott be az NB I-ben:

 

"Hosszú időt töltöttem a DVTK-nál, így van bennem plusz bizonyítási vágy. Egyébként pedig ez is csak egy találkozó, ami után győztesen szeretném elhagyni a pályát. Nekünk nem kell különösebben foglalkoznunk azzal, hogy a DVTK milyen formában van. Tény, hogy a legutóbbi három forduló eredményei azt mutatják, gödörbe kerültek, ám mindez csak annyit jelent, hogy mindenáron nyerni akarnak Budafokon. A nyomás a diósgyőrieken lesz, mi pedig ebből okos és higgadt játékkal előnyt kovácsolhatunk. Ha tartjuk magunkat a taktikánkhoz, akkor a miénk lehet a három pont."

 

A Diósgyőr szezonja eddig nem alakult valami fényesen. Az utolsó helyet birtokolja a csapat a tabellán, 4 egységgel. A szezon első meccsén győzelmet aratott a DVTK, amit egy döntetlen, majd zsinórban három vereség követett. Feczkó Tamás, a csapat vezetőedzője, így nyilatkozott a meccs előtt:

 

,,Amióta a DVTK edzője vagyok, egyszer sem küldtem úgy pályára a csapatot, hogy elég egy pontot szerezni. A Paks ellen is győzni szerettünk volna, a hajrában is támadtunk, mert győzni akartunk. Nem becsüljük le az ellenfelet, de Budafokra is a három pontért utazunk. Egy győzelemmel felzárkózunk a középmezőnyhöz, és akkor máris kellemesebb ránézni a tabellára még akkor is, ha a bajnokság ilyen korai szakaszában sokkal fontosabb a pontok gyűjtése, mint a helyezések számolgatása."

 

Ha Diósgyőr megint nem nyer, akkor kijelenthető, hogy hatalmas bajba kerül, amit viszont már mindenképpen orvosolni kellene, mert a gárda évek óta csak a kiesés elkerüléséért tud harcolni.

Legfrissebb híreink