Budafok-DVTK: Csizmadia örül, Zekic fontos hiányzói

Hisz még a csodában a diósgyőri edző?

Forrás: dvtk.eu

Valódi kiesési rangadóval indul a 29. forduló az NB I-ben, hiszen a 11. helyen álló Budafok a 12. Diósgyőrt látja vendégül. A hazaiakat jelenleg kettő, míg a vendégeket hat pont választja el a 10. pozíciót birtokló Zalaegerszegtől. Érdekesség, hogy a Budafok legutóbb február 27-én, míg a DVTK február 20-án szerzett három pontot. 

Csizmadia Csaba az előző hetekhez képest most jobb helyzetből várhatja a mérkőzést, hiszen a játékosainak a zöme már egészséges. 

 

"Örülök, hogy a csapat nagy része egészséges. Most már minden játékos, aki a meccskeret tagja lesz, bevethető állapotban van. Ez előrelépés a múlt héthez képest. Tisztában vagyunk a DVTK elleni találkozó jelentőségével és erős becsvággyal várjuk a kezdést" - nyilatkozta a Budafok hivatalos weboldalának a tréner, aki Vaszicskura és Zsórira biztosan nem számíthat, hiszen mindketten térdsérüléssel bajlódnak.

 

A diósgyőri vezetőedzőnek jóval több gondja van, hiszen Milovic és Drazic összegyűjtötte az öt sárgáját, Zigulic egy meccsre szóló eltiltást kapott, Danilovic és Orosz régóta maródi, míg Hegedűsnek a bokájával akadnak problémái, és kisebb sérülése miatt Memolla sincs tökéletes állapotban. Ennek ellenére Zekic nem szeretne semmit a hiányzókra fogni.

"Eltiltás miatt többen is hiányoznak, és hiszek azokban a játékosokban, akik átveszik az eltiltottak helyét, mindent meg fognak tenni a győzelem érdekében. De ezen kívül is több változás lehet a kezdőcsapatban, mert mindent megpróbálunk a siker érdekében" - hangsúlyozta a DVTK edzője. 

A diósgyőri honlapnak azt is elmondta Zekic, hogy már csodára van szüksége a csapatának a bennmaradáshoz.

"Igen, most már kisebbfajta csodára van szükségünk a bennmaradás kiharcolásához válaszolt a DVTK. Ám nem elég várni a csodát, tenni is kell érte, bátran és okosan kell játszani. Az egész életem egy csoda. Amikor kiskoromban a barátokkal fociztam, akkor arról álmodtam, hogy a stadionokban egyszer nekem tapsolnak majd a nézők. Amikor bemutatkoztam a felnőttek között, akkor gólkirály szerettem volna lenni, a labdarúgó pályafutásom lezárulta után pedig edző. Mind megvalósult, és ha ehhez hozzáteszem, hogy van egy csodás családom, mind maga a csoda, mindent megkaptam Istentől. Tehát igen, hiszek a csodákban" - szögezte le Zekic, akinek az álmai is megváltoztak már. "Fiatal koromban szép nőkről álmodtam, később konkrétan a feleségemről, idén tavasszal pedig az ébrenlétem minden pillanatát olyannyira a DVTK tölti ki, hogy már álmomba is focistákat látok, és arra ébredek hajnalban, hogy ez vagy az a taktikai megoldás vajon hogyan működne a valóságban. Bízom benne, hogy ezúttal sikerült "megálmodni" azt a taktikát, ami sikerre vezet a Budafok ellen" - árulta el Zekic.

A Budafok-DVTK mérkőzés 18 órakor kezdődik, a találkozót Berke Balázs fogja vezezni. 

A tabella a linkre kattintva érhető el

FRISSÍTÉS:

13.34:

Budafok-DVTK: mi döntheti el a kiesési rangadót? - NB1.hu

 

Legfrissebb híreink