Budafok-DVTK: az egyik legjobb téli igazolás tartotta életben a reményeket

Igazi kiesési rangadó volt!

Forrás:

Budafok-DVTK 1-2

Az újonc Budafok és az élvonalban maradást évek óta az utolsó pillanatokban kiharcoló DVTK is úgy készülhetett a kiesési rangadóra, hogy mindkét gárda tudta, hogy az egymás elleni mérkőzésen a döntetlen nem jó a számára.

Árnyaltabban/részletesebben megfogalmazva: a Budafoknak nem annyira, a Diósgyőrnek meg nagyon, nagyon nem volt jó az iksz.

Éppen ezért feszült, mi több, ideges mérkőzésre lehetett számítani, és arra is, hogy egyik csapat sem állhat be csak védekezni és kontrákra várni. Az első helyzet a Budafoké volt, majd egyre veszélyesebb lett a DVTK, megszerezte a vezetést, és volt még zicerre, ráadásul (lehet, hogy) egy 11-est sem kapott meg az első félidőben.

Fordulás után Csizmadia Csaba vezetőedző támadóbbá igyekezett tenni a csapatát (a védekezőbb Filkort a karmester Kulcsár váltotta, aki miatt Csonka, aki gólt szerezhetett volna, ment egy fél sorral hátrébb), aminek meg lett az eredménye, de a Diósgyőr perceken belül ismét megszerezte a vezetést.

Utána még feszültebb, dinamikusabb és lüktetőbb lett a találkozó, egyértelműen az újonc nyomott, de a diósgyőri kontrákból is bármikor lehetett volna gól, ám mindkét oldalon pontatlanok voltak az utolsó passzok, vagy az indításokat, beadásokat fülelték le a védők.

A MÉRKŐZÉS FŐSZEREPLŐJE: ASMIR SULJIC
A Diósgyőr nem mindegyik téli igazolása vált be, ő viszont nagyon, elég csak az első 2021-es meccsre gondolni, amikor a becserélése után fél pillanattal győztes gólt szerzett a Fradi ellen. Érdekesség, hogy azóta nem lőtt gólt, de folyamatosan játszott, viszont két fontos sikernél abszolút főszereplő volt.

A MÉRKŐZÉS KULCSMOMENTUMA: A 69. PERCE
Emberhátrányban nagyon ment előre a Budafok (de mint jeleztük, a vendégek kontrái is veszélyesek voltak), de a 69. percben járt a legközelebb a BMTE az egyenlítéshez, Kovács Dávid lövésénél, de pár centivel célt tévesztett.

GÓLOK TÖRTÉNETE:
18. p.:
Grgic adott be jobbról élesen, középen remek ütemben érkezett Suljic, aki Jagodics és Nikolics figyelmét élvezve stukkolt 6 méterről a bal alsó sarokba. 0-1!

52. p.: A szünetben becserélt Kulcsár jobb oldali szabadrúgását követően az ötös bal sarkától Kovács előre dőlve fejelt a bal alsó sarokba, Vanacek és Grgic sem volt a helyzet magaslatán. 1-1!

56. p.: Grgic javított, mert jobbról jól adott középre, ahol érkezett Suljic, aki 12 méterről lőtt a bal alsóba úgy, hogy társát, Grozavot előzte meg a lövés előtt. 1-2!

JEGYZŐKÖNYV:

Budafoki MTE - Diósgyőri VTK 1-2 (0-1)

Budafoki MTE: Bese B. - Iharos (Huszti, 66.), Nikolic, Jagodics, Medgyes (Zeke, 25.) - Filkor (Kulcsár K., a szünetben), Oláh B. - Takács R. (Szabó M., 61.), Csonka, Skribek (Ihrig-Farkas, 66.) - Kovács D.
Diósgyőri VTK: Malenica - Polgár, Szűcs K., Soldo, Pikk - Grgic (Sesztakov, 87.), Max - Roshi (Karan, 87.), Suljic (Márkvárt, 68.), Grozav - Vanecek (Ivanovski, 79.)

gólszerzők: Kovács D. (52.), illetve Suljic (18., 57.)
sárga lap: Jagodics (43.), Nikolic (91.), illetve Grozav (86.), Pikk (90.), Márkvárt (91.), Max (93.)
 

A KÖVETKEZŐ FELADAT:
A Budafokra kedden újabb kiesési rangadó vár, mert a ZTE vendége lesz, míg a DVTK az ezüstért harcoló Puskás Akadémiát fogadja.

Tabella a linkre kattintva érhető el.

Csizmadia büszke, a DVTK változtat a Puskás ellen - reakciók - NB1.hu

 

Legfrissebb híreink