Budafok a mennyekben, Diósgyőr a pokolban

Hatalmas foci volt a döntő gól előtt - VIDEÓ.

Forrás: Simon Zoltán/nb1.hu

Budafok-DVTK 2-1 (1-0)

Nem a legjobb hangulatban várhatta a Diósgyőr a Budafok elleni mérkőzést, hiszen Feczkó Tamás csapata a legutóbbi négy meccsén nem tudott nyerni, és csak egy pontot szerzett. A gyenge sorozat az újonc otthonában sem szakadt meg, így a DVTK nem tudott ellépni az utolsó helyről. A budafokiak már harmadik alkalommal győzedelmeskedtek ebben az idényben, jelenleg a harmadik helyen állnak a táblázaton.

A MECCS FŐSZEREPLŐJE: PÓSER DÁNIEL

A Budafok kapusa több bravúros védéssel is főszerepet vállalt az újonc újabb győzelméből. Azt még hozzá kell tenni, hogy Ihrig-Farkas Sebestyén is jó eséllyel pályázott erre a címre, de egy picivel Pósert láttuk jobbnak.

A MECCS KULCSMOMENTUMAI: PÓSER BRAVÚRJA ÉS A BUDAFOK MÁSODIK GÓLJA

Ahogy jeleztük, Póser hárításaival tartást adott a csapatának. A Budafok kapusa 1-0-s állásnál Ivanovszki lehetőségénél óriási hárítást mutatott be. Emellett a Budafok szemre is tetszetős támadás végén szerezte meg a második gólt, ami szintén kulcsmomentum volt. 

A GÓLOK TÖRTÉNETE:

17. perc: Egy szöglet után szerezte meg a vezetést a Budafok. A sarokrúgást követően Oláh fejelt öt méterről, Danilovic pedig nem tudott védeni (1-0).

63.perc: Kulcsár vette észre Kovács Dávidot, aki Ihrig-Farkas Sebestyénhez passzolt. A 26 éves budafoki futballista senkitől sem zavartatva küldte a labdát a jobb alsóba (2-0).

71. perc: Ivanovski ívelte be a labdát jobbról, Drazsics pedig a bal felsőbe fejelt (2-1).

A KÖVETKEZŐ FELADAT:

A Diósgyőr majd a Puskás Akadémiát látja vendégül a következő fordulóban, míg a budafokiak a Zalaegerszeg otthonában vizitálnak. Mindkét meccset október 25-én rendezik meg.

JEGYZŐKÖNYV:

Budafoki MTE-Diósgyőri VTK 2-1 (1-0)
Budafok,
v.: Iványi
gólszerzők: Oláh (17.), Ihrig-Farkas (63.), illetve Drazic (71.)
sárga lap: Vaszicsku (36.), illetve Iszlai (22.), Hasani (40.)
Budafok: Póser - Margitics, M. Nikolic, Vaszicsku, Medgyes - Micsinai, Oláh - Ihrig-Farkas, Kulcsár K. (Lőrinczy, 74.), Szabó M. (Fekete M., 91.) - Kovács D. (Mervó, 88.)
Diósgyőr: Danilovic - Polgár, Szűcs K., Hegedűs, Memolla - Márkvárt, Iszlai (Max, 86.) - Hasani (Korbély, 72.), Grozav, Drazic - Ivanovszki

A tabella a linkre kattintva érhető el

 

Legfrissebb híreink