BSE-DVTK: nagyokat hibázott a bíró, de a fiataloké maradt a figyelem – REAKCIÓK, VIDEÓK

Többen is bemutatkoztak a diósgyőrieknél.

Forrás:

Balassagyarmaton nyert tegnap 2-0-ra a Diósgyőr, így bejutott a Magyar Kupa legjobb 64 csapata közé. A találkozó akár Gheorghe Grozav bombagóljáról is örökké emlékezetes maradhatna (ezzel a találattal szerezték meg a miskolciak a vezetést), ám Csonka Bence játékvezető gondoskodott róla, hogy ő legyen a főszereplő.

Előbb nem adta Kicsi Zoltán találatát, állítólag veszélyes játék után szerezte meg a labdát, majd egész egyszerűen sem ő, sem a segítői nem vették észre, hogy Hegedüs János kézzel paskolta egy szögletet követő csúsztatás után a kapuba a labdát.

Nagy Tibor, a hazaiak szakvezetője a mérkőzés utáni, nool.hu-nak adott nyilatkozatában nem foglalkozott a játékvezetéssel:

„Nagy Tibor: „A fiúk ma megtettek mindent, hogy kiszolgálják és szórakoztassák a közönséget, ezért minden dicséretet megérdemelnek. Helyenként kifejezetten jó teljesítményt nyújtottak, és ismételten bizonyították a fiatalok, megérdemlik a bizalmat.”

Feczkó Tamás, a miskolciak szakvezetője is a fiatalokra helyezte a hangsúlyt az értékelésében, hozzátéve, hogy több játékosa sem a megszokott posztján játszott:

„A korán megszerzett vezetés után túlzottan megnyugodtunk, és kevés helyzetet alakítottunk ki az első félidőben. A második játékrészben ez megváltozott, akkor azért volt hiányérzetem, mert nem értékesítettünk még több lehetőséget. A másik oldalon viszont Danilovićnak nem is akadt dolga a kirúgásokon kívül.  A csapatból többen nem a megszokott posztjukon játszottak, ami nem csak sérülésnek és a válogatott meghívójának, hanem a kíváncsiságnak is köszönhető. A DVTK Labdarúgó Sportakadémia két növendéke, Farkas Marcell és Zsiga Máté régóta velünk készül, megdolgoztak azért, hogy tétmérkőzésen is bemutatkozzanak az első csapatban. Rajtuk kívül Szűcs Kornél kezdőként, Korbély Kristóf csereként kapott lehetőséget, bízom benne, hogy az idő múlásával még több diósgyőri nevelést láthatunk a csapatban. Most az a legfontosabb feladatunk, hogy az OTP Bank Ligában is kapott gól nélkül tudjunk lehozni egy mérkőzést.”

MOL Magyar Kupa 6. forduló

Balassagyarmati VSE - Diósgyőri VTK 0-2 (0-1)
Balassagyarmat, Kövi Pál Sportközpont, 600 néző. Játékvezető: Csonka Bence (Baghy Csaba, Szarvas László).
BSE:
Balogh P. - Molnár T., Lami, Benkő-Bíró, Fejes - Pallagi, Király Á. - Kicsi, Szita, Klinger - Hamar. Vezetőedző: Nagy Tibor.
DVTK: Danilović - Shestakov, Szűcs K., Hegedűs J., Polgár - Molnár G., Max, Márkvárt - Dražić, Ivanovski, Grozav. Vezetőedző: Feczkó Tamás.
Csere: Klinger helyett Pécsi a 46., Ivanovski helyett Korbély a 70., Dražić helyett Makrai és Hamar Á. helyett Erdélyi a 82., Kicsi helyett Csillik a 88., Shestakov helyett Farkas M. és Márkvárt helyett Zsiga a 90. percben.
Gólszerző: Grozav (0-1) a 6., Hegedűs J. (0-2) a 70. percben.

Legfrissebb híreink