Bronzérem és bentmaradás: ez lesz még az NB I-ben

Bőven van miért és kiknek izgulniuk még.

Forrás: mlsz.hu

A harmadik helyért hatalmas csata várható az utolsó három fordulóban a Mezőkövesd és a Puskás Akadémia között. Papíron viszont még DVTK és a Honvéd is lehet harmadik. A tabellán utánuk lévő csapatok közül a Kaposvárt leszámítva a többiek bentmaradásért harcolnak.


3. Mezőkövesd 47 pont

A szezon meglepetéscsapata lassulni látszik, ám még mindig birtokolja a harmadik helyet. Kuttor Attila csapatára nagyon sokáig biztos Európa-liga indulóként tekintettek, ám most már beérte a Puskás Akadémia. A Mezőkövesdre nem vár könnyű sorozat, a Vidi, a kiesése elől menekülő DVSC és a bajnok Fradi ellen játszik.

A hátralévő meccsek:

06.20. 16.55: Mezőkövesd-Videoton
06.24. 16.55: Mezőkövesd-DVSC
06.27.: Fradi-Mezőkövesd (a kezdőrúgás időpontja még nem ismert) 

4. Puskás Akadémia 47 pont

Immáron azonos számú ponttal rendelkezik a Puskás Akadémia és a Mezőkövesd, így az utolsó három forduló kifejezetten érdekes lesz a harmadik hely szempontjából. Már évek óta szeretne a Puskás Akadémia az Euróa-ligában elindulni, erre idén minden lehetősége megvan. Valamennyivel egyszerűbb meccsek várnak a csapatra, mint a Mezőkövesdre, azonban közelről sem lesz könnyű dolga

A hátralévő meccsek:

06.20. 19.00: Puskás Akadémia-Paks
06.24. 19.00: Kisvárda-Puskás Akadémia
06.27: Puskás Akadémia-Honvéd (a kezdőrúgás időpontja még nem ismert)

5. DVTK 41 pont

Feczkó Tamás kinevezése előtt még az volt a célja a csapatnak, hogy az előző évekhez hasonlóan ne kelljen a kiesés miatt aggódnia. Feczkóval azonban szépen, csöndben merészebb álmokat is szövögethetnek Diósgyőrben, bár az előző fordulóban egy ki-ki meccset bukott a csapat a Puskás Akadémia ellen, előtte meg Kaposváron szerepelt le. Papíron könnyebb csapatok várnak a DVTK-ra a hátralevő meccseken, ám mindegyik a kiesés elől menekül, így nem lesz könnyű dolga a csapatnak.

A hátralévő meccsek:

06.21. 21.05: DVSC-DVTK
06.24. 21.05: Paks-DVTK
06.27: DVTK-Kisvárda (a kezdőrúgás időpontja még nem ismert)

6. Honvéd 41 pont

A Honvédnak van a papíron a legkevesebb esélye arra, hogy elérje a harmadik helyet, hiszen a csapat már megnyerte a Magyar Kupát, így már biztos Európa-liga résztvevő, de ami ebben az esetben fontosabb, a kispestiek játszották eddig a legtöbb meccset. Ennek ellenére biztosra veheti mindenki, hogy Pisont István csapata mindent meg fog tenni azért, hogy a szezon végén dobogóra álljon. A Honvédra kiesés elől menekülő és a harmadik helyért küzdő csapat is vár.7

A hátralévő meccsek:

06.19. 20.00: ZTE-Honvéd
06.24. 19.00: Honvéd-Kaposvár
06.27.: Puskás Akadémia-Honvéd (a kezdőrúgás időpontja még nem ismert)

7. ZTE 39 pont

Az a különös helyzet állt elő, hogy az egyik csapat, ami a kényszerszünet előtt még kieső helyen állt, akár a harmadik helyre is odaérhet. A listáról a ZTE a legjobbb formában lévő csapat, hiszen ellentétben a többi szereplővel, még nem kapott ki az újraindulás óta. A ZTE-re harmadik helyért küzdő, kiesés elől menekülő és a helyezését bebiztosító csapat vár. Persze ahhoz, hogy dobogós legyen, tényleg csoda kellene. Inkább a biztos bentmaradás kiharcolása a cél, ha ma nyer a ZTE Honvéd ellen, már teljesítette.

A hátralévő meccsek:

06.19. 20.00: ZTE-Honvéd
06.23. 21.05: Újpest-ZTE
06.27.: ZTE-Videoton (a kezdőrúgás időpontja még nem ismert)

8. Újpest 37 pont

Az már biztos, hogy az Újpest a következő szezonban nem fog nemzetközi kupában szerepelni, valamint még a kiesést sem kerülte el biztosan a csapat. Öt pont az előnye a kieső helyen álló Debrecennel szemben, amennyiben a Derbit meg tudja nyerni a csapat és a DVSC nem szerez pontot, akkor már a hétvégén biztosíthatja a helyét az élvonalban a klub. A Fradi után a ZTE vár a lilákra, majd a Kaposvár ellen zárja a szezont hazai pályán.

A hátralévő meccsek:

06.20. 21.05: Ferencváros-Újpest
06.23. 21.05: Újpest-ZTE
06.27.: Újpest-Kaposvár (a kezdőrúgás időpontja még nem ismert)

9. Paks 37 pont

Mivel ugyanannyi pontot gyűjtött a Paks, mint az Újpest, így a sorsa is hasonló. Az Európa-ligában biztosan nem indul a következő szezonban, de a Puskás Akadémia ellen bebiztosíthatja az NB I-es tagságát, amennyiben nem nyer a Debrecen. A DVTK és a DVSC vár a Paksra a felcsúti meccs után.

A hátralévő meccsek:

06.20. 19.00: Puskás Akadémia-Paks
06.24. 21.05: Paks-DVTK
06.27.: DVSC-Paks (a kezdőrúgás időpontja még nem ismert)

10. Kisvárda 35 pont

A szezon végéig küzd az életéért a Kisvárda, nem megnyugtató az előnye a DVSC-vel szemben jelenleg. Győzelmekre van szüksége ahhoz, hogy benn tudjon maradni. A Kaposvár elleni folytathatja Bódog Tamás csapata a pontok gyűjtését, majd kettő, a dobogóért hajtó gárda vár a Kisvárdára, a DVTK és a Puskás Akadémia.

A hátralévő meccsek:

06.21. 19.00: Kaposvár-Kisvárda
06.24. 19.00: Kisvárda-Puskás Akadémia
06.27: DVTK-Kisvárda (a kezdőrúgás időpontja még nem ismert)

11. DVSC 32 pont

Nincs mese, nyerni kell. Kilenc pontot szerezhet még Kondás Elemér csapata, mindegyikre szükség lehet. Amennyiben nem nyer a Loki a DVTK ellen vasárnap, szinte kilátástalan helyzetbe kerül.

A hátralévő meccsek:

06.21. 21.05: DVSC-DVTK
06.24. 16.55: Mezőkövesd-DVSC
06.27.: DVSC-Paks (a kezdőrúgás időpontja még nem ismert)

Legfrissebb híreink