Brillírozó otthonában a Honvéd, fehérvári rangadó - ELŐZETES

Pikáns összecsapásokat rendeznek a 7. fordulóban.

Forrás: mezokovesdzsory.hu

Az NB I 7. fordulójában öt mérkőzést rendeznek szombaton. A négy 17 órási találkozó mindegyike tartalmaz külön-külön és együttvéve is izgalmakat, a 19:30-as Fehérvár-Újpestről nem is beszélve. Előzetesünkben az edzők, játékosok szavait megvizsgálva igyekezzük elemezni a párosításokat.

17.00: DVSC-Puskás Akadémia (tv: M4 Sport)

 

A debreceniek két bajnoki vereséget követően javítanának, míg a felcsútiak megőriznék leheletnyi előnyüket a cívisvárosiakkal szemben a tabellán - előbbi jelenleg az ötödik, utóbbi a negyedik helyet foglalja el. 2019-ben eddig egyszer találkoztak, a Pancho Arénában a Puskás diadalmaskodott.

Herczeg András (DVSC): "Nagyon sajnáljuk az elmúlt két bajnoki meccsünket, úgy gondolom, csak magunknak köszönhetjük, hogy nem nyertünk sem a Kaposvár, sem pedig az Újpest ellen. A fővárosiak elleni összecsapáson nagyon közel álltunk ahhoz, hogy megszerezzük a három pontot, de figyelmetlenségek miatt kiengedtük a kezünkből a győzelmet. A Puskás Akadémia ellen nagyon oda kell figyelnünk, hogy védekezésben ne kövessünk el hasonló hibákat. Sajnos sok gólt kapunk, nagyon szeretnénk már végre lehozni úgy egy meccset, hogy nem talál be az ellenfél, de azt gondolom, az előrejátékunkban eddig nem volt probléma az idén. Meg kell találnunk a helyes arányt a védekezés és a támadás között, valamint egységes csapatjátékot kell nyújtanunk. A Puskás Akadémia egy nagyon jó formában lévő gárda, ráadásul sok szakértő a Ferencváros és a Fehérvár után a felcsútiakat tartja a legerősebb együttesnek. A keretét olyan gyors játékosok alkotják, akik labdabiztosak, jól kontráznak, jól passzolnak, és jól építik fel a támadásaikat. Ettől függetlenül hazai pályán meg kell mutatnunk, hogy mi is bele fogunk szólni a dobogóért folytatott harcba. Mellettünk állnak a szurkolók, bízom benne, ezúttal is sokan kilátogatnak majd a stadionba. Velük együtt tudunk olyan játékot nyújtani, mellyel itthon tudjuk tartjuk a három pontot. Csak ez lehet a célunk."

Sós Bence (Puskás Akadémia)"Szeretnénk jó eredménnyel hazatérni Debrecenből. Mióta eljöttem a klubtól, nem nagyon játszottam arrafelé. Szép nyolc évet töltöttem ott, így ha betalálok, örülni fogok, de természetesen megadom a szurkolóknak a  kellő tiszteletet. Magabiztos védekezés kell tőlünk, nem szabad kitámadnunk, hisz jó játékosok alkotják a Lokit. Labdaszerzés, gyors kontra és hatékony befejezés - ez lehet a siker kulcsa."

17.00: Kaposvár-DVTK 

 

Öt év után feszül ismét egymásnak a két gárda, egyik sem csúcsformájában: előbbi az utolsó, utóbbi a kilencedik a bajnokságban. Érthető okokból mindkét fél számára nagyon fontos lehet az összecsapás. 

Waltner Róbert, a Rákóczi trénere a Soltvadkert elleni 4-0-s kupasikert követően nem volt túl elégedett. Akkor így nyilatkozott: "Ők egy amatőr csapat, míg mi profik vagyunk, ennek ellenére nem lehetett észrevenni, hogy mi átfutottunk volna a Soltvadkerten. Sokkal nagyobb különbségnek kellett volna lennie, és ez mentalitásbeli probléma. De amit megspóroltak a meccsen, azt most bepótolják, ezért futnak most." 

Feczkó Tamás (DVTK): "Mindenképpen győzni szeretnénk, de senki ne gondolja azt, hogy egy kötelező győzelem vár ránk.  Az biztos, nem lesz egyszerű dolgunk, hiszen legutóbbi két mérkőzésen rendkívül defenzív játékot mutattak be. Amíg hátrányba nem kerültek, akár hat védővel is védekeztek, a siker érdekében várhatóan nekünk is a kevés helyzetünkből kell egy-kettőt gólra váltani. A Kaposvár és a PAFC elleni találkozón továbbra is a hátsó stabilitásra helyezzük a hangsúlyt, azután viszont - addigra másfél hónap közös munkával a hátunk mögött - több olyan taktikai variációt tudunk alkalmazni, amivel megalapozott elvárás lehet egy góllal többet szerezni az ellenfélnél. Ez még a jövő, számomra most a kaposvári találkozó a legfontosabb, három ponttal szeretnénk hazatérni."

17.00: Mezőkövesd-Honvéd

 

A forduló egyik legpikánsabb összecsapását vívhatják Matyóföldön, hisz a hazaiak a bajnokságban kiválóan muzsikálnak, 15 ponttal a második helyen állnak és a kupában is remekeltek, míg a kispestieknek hiába a meggyőző diadal az MK-ból, a bajnokságban jelenleg a tizenegyedik, kiesést jelentő pozícióban tanyáznak. A kérdés adódik: egy esetleges vereség kerülhet-e Giuseppe Sannino tréner állásába?

Kuttor Attila (Mezőkövesd)„Szeretnénk továbbra is tartani jó sorozatunkat, ezért a Honvéd ellen is a győzelem megszerzésének reményében fogunk pályára lépni. Ahogyan eddig, ezúttal is mindent elkövetünk a sikeres felkészülés érdekében, amire már csak azért is lesz komoly szükség, mert egy nagyon erős játékosállománnyal rendelkező alakulat látogat hozzánk. Korábban több alkalommal is elmondtam, hogy nem nézzük a tabellát, most azonban mégis azt mondanám, nagyon csalóka a kispestiek jelenlegi helyezése. Egyáltalán nem szabad kiindulni az eddigi eredményekből, mert ugyebár minden meccs más, másrészt pedig nagyon sok olyan kiváló kvalitású labdarúgó alkotja riválisunk keretét, akik képesek eldönteni egy mérkőzést.”

Giuseppe Sannino (Honvéd): „Ha a legutóbbi meccseket nézzük, akkor a Fehérvár ellen jó teljesítményt nyújtottuk, a kupában pedig sikerrel vettük az első akadályt, aminek örülünk, most már viszont csak arra koncentrálunk, hogy elkezdjük gyűjteni a pontokat, és minél előrébb lépjünk a tabellán. Fáradhatatlanul dolgozunk azért, hogy jól szerepeljünk, egyértelmű a célunk, pontokat kell szerezni, meccseket akarunk nyerni! A Mezőkövesd erős csapat, nem véletlenül áll ilyen előkelő helyen a tabellán, jó játékosaik vannak, alaposan fel kell készülnünk a velük vívott összecsapásra. Izgalmas mérkőzésre számítok, nehéz meccset vívunk majd velük, de megpróbálunk jó eredményt elérni, és ezzel is boldoggá tenni a szurkolóinkat.”

 

Magyar Kupa: fővárosi csapatot kapott a Fradi - sorsolás - NB1.hu

 

17.00: ZTE-Paks

 

A ZTE és a Paks is öt évet követően csap össze ismét egymással. Mindkét gárdának fontos lenne egy siker, hisz előbbi az eddigi hat fordulóban négy, míg utóbbi hét pontot gyűjtött.

Dr. Dobos Barna (ZTE): „Jól sikerült a felkészülésünk a szombati meccsre, amibe beleillett a szerdai kupamérkőzésünk is. Örülök, hogy itt a továbbjutás mellett saját nevelésű fiataljainknak is lehetőséget tudtam adni. Látható, hogy az élvonalban nincs könnyű mérkőzés, így a Paks ellen is nehéz találkozóra számítok, masszív, szervezett csapat az ellenfelünk. Hazai pályán mindenképp pontokra van szükségünk, bízom a csapatomban, a győzelemért lépünk pályára. Remélem, hogy ezúttal is sok néző előtt, remek hangulatban játszhatunk majd.”

Tomiszlav Szivics (Paks)„Soron következő ellenfelünk egy jó és kiválóan szervezett csapat, ezt múlt hétvégén a Ferencváros ellen is bebizonyították. A Zalaegerszeg is a támadófutballt favorizálja, akárcsak mi, ebből kiindulva sokgólos összecsapásra számítok. Fontos, hogy, mint minden ellenfelünket, a ZTE gárdáját is tiszteljük, ugyanakkor kemény párharcra számítok, és egészen biztos, hogy ez a mérkőzésünk sem lesz könnyű."

19.30: Fehérvár-Újpest (tv: M4 Sport)

 

Parázs rangadóvá is alakulhat az eddig hibátlan és listavezető székesfehérváriak Újpest elleni összecsapása, már csak azért is, mert a vendégek az előző bajnoki fordulóban egy hasonlóan fontos mérkőzésen kerekedtek felül a Debrecen ellenében. A két klub tavaszi meccse is szorosan alakult, ott 2-1-es arányban a vendéglátó diadalmaskodott. Mindkét fél továbbjutott a Magyar Kupában, Nebojsa Vignjevics, a lilák trénere pedig a Hatvan elleni sikert a Fehérvár elleni találkozó egyik tesztjeként értékelte. "Mindig extra motivált az ellenfél az első fordulóban, amikor magasabb osztálybeli csapattal játszik.  De boldog vagyok, hogy végig nem hagytunk nekik esélyt, kontrolláltuk a mérkőzést. Gratulálok a játékosaimnak, ez egy nagyon jó teszt volt a következő mérkőzésre."

Juhász Roland (MOL Fehérvár): "Bízom benne, hogy ott folytatjuk, ahol abbahagytuk. Az edzéseken azt látom, hogy a csapat ugyanolyan éhes, mint a szezon elején. Persze próbálunk előrébb is lépni. A kupamérkőzés jelentette akadályt sikerrel vettük, de az ottani nehézségek is intő jelek lehetnek, hogy egyik találkozóba sem szabad kisebb elánnal beleállni. Sokat kell dolgoznunk a sikerért a hétvégén is. Az Újpest játékából eddig éppen egy olyan típusú center hiányzott, mint Feczesin Róbert, hiszen az előző években is jellemző volt rájuk, hogy egy magas, erős csatárt igyekeznek beadásokkal keresni, rá felívelni a labdákat. Azért jobban örülnénk, ha a meccs a mi támadóinkról szólna! Biztos vagyok benne, hogy jó támadófutballt láthatunk, az elmúlt időszakban mi is inkább ebbe az irányba tendáltunk. Gólgazdag mérkőzéseket játszottunk, de a legfontosabb megint az lesz, hogy a három pontot itthon tartsuk."

A Ferencváros-Kisvárda mérkőzést vasárnap 16 órakor rendezik. 

Legfrissebb híreink