Bravúros győzelmet aratott a magyar válogatott Ukrajna ellen

Kijev- A Németországban játszó légiósaink szállították a sikert.

Forrás: mlsz.hu

A női A-válogatott felkészülési meccsen Kijevben, bravúros teljesítménnyel, 4–0-ra verte a világranglistán 23. helyezett ukrán válogatottat.

 

A magyar válogatott számára szeptember 20-án befejeződött a női Európa-bajnoki selejtezősorozat, amelyen a harmadik helyen zárt a csoportban a százszázalékos Németország és a második Oroszország mögött, így nem sikerült kiharcolnia az Eb-kvalifikációt, ugyanakkor Markó Edina szövetségi kapitány és csapata folyamatosan keresi a fejlődés lehetőségét. Ahhoz, hogy a világranglista 39. helyén álló magyar válogatott nemzetközi szinten fel tudjon zárkózni a középmezőny elejéhez, minél több mérkőzést kell vívnia rangos ellenfelekkel szemben, ezért került sor az Ukrajna elleni összecsapásra is – írja az mlsz.hu.

 

A kijevi mérkőzésen a hazaiak kezdték jobban a mérkőzést, dinamikusabban és céltudatosabban futballoztak, míg a magyar csapat nehezen pörgött fel, és a játékában több pontatlanság is akadt. Az ukránok elsősorban a magyar csapat hibáit kihasználva alakítottak ki lehetőségeket, ám ezekből nem sikerült gólt szerezniük.

 

A kritikus pillanatokat átélve azonban a magyar csapat megnyugodott, sőt magához ragadta a kezdeményezést. Ez a váltás mind a labdabirtoklásban, mind a helyzetek számában megmutatkozott, és két németországi légiósunk révén a gólok sem maradtak el: Jakabfi Zsanett (VfL Wolfsburg) révén sikerült megszereznünk a vezetést a félidő közepén, a fordulás előtt pedig Rácz Zsófia (MSV Duisburg) duplázta meg a magyar előnyt (0–2).

 

A második félidőre az eredménytől egy kicsit megtört ukrán csapat lépett pályára, a magyar válogatott koncentrációja azonban nem csökkent, és Jakabfi újabb találatával, valamint Csiszár Henrietta (Bayer 04 Leverkusen) hajrában szerzett góljával fölényessé tette a győzelmet (0–4).

 

Markó Edina szerint a helyzetkihasználás döntött.

 

– Az ukrán csapat mindössze egy helyezéssel áll az oroszok mögött a világranglistán, így a vb-selejtezőkhöz hasonló meccsre számítottunk. Örömteli, hogy a FIFA-játéknapra a komplett kerettel együtt tudtunk készülni, és a lányok bizonyították is, hogy jó úton járunk, és kezdtünk közelíteni a középmezőny elején lévő csapatokhoz. Az ukránok elleni mérkőzésen döntő volt, hogy nagyon határozottak voltunk a kapi előtt, a lányok rendre jó megoldásokat választottak, a helyzetkihasználásunk pedig közel állt a tökéleteshez. A fölényes siker mindenképp nagy öröm, sok pozitívumot láttam a mérkőzésen. Ugyanakkor azt is el kell mondani, hogy úgy láttam: az ukránok kissé csalódottan léptek pályára ellenünk, mert az elmúlt évek gyakorlatával ellentétben ezúttal csak harmadikok lettek az Eb-selejtezőcsoportjukban a franciák és a románok mögött – értékelte a mérkőzést Markó Edina szövetségi kapitány.

 

Ukrajna–Magyarország 0–4 (0–2)

Gól:Jakabfi (23., 76.), Rácz (42), Csiszár (82.)

 

Magyarország (4-2-3-1):Szőcs Réka – Demeter Réka (Szuh Erika, 64), Tálosi Szabina, Szabó Viktória, Tóth Gabriella (Szeitl Szilvia, 46.) – Fenyvesi Evelin, Csiszár Henrietta – Szarvas Alexandra (Nagy Lilla, 76.), Zeller Dóra, Rácz Zsófia – Jakabfi Zsanett (Németh Loretta (81.)

Legfrissebb híreink