Bozsik Aréna: levelet írt a Kispest az MLSZ-nek - reakció

Méghozzá a "nyitómeccsel" kapcsolatban.

Forrás: honvedfc.hu

Korábban beszámoltunk arról, hogy a Ferencváros és az MTK női csapatainak meccse lett volna az első tétmeccs az új Bozsik Arénában.

Ezzel a meccsel tesztelik a Bozsik Arénát - NB1.hu

 

A Honvéd közleményt adott ki a hírre reagálva, íme:

"A Magyar Labdarúgó Szövetség tájékoztatása szerint március 13-án az új Bozsik Arénában az FTC és MTK női csapata lépett volna pályára a létesítmény első (teszt)meccsén. A hírre reagálva a Budapest Honvéd FC vezetősége levelet írt az MLSZ-nek, és nyomatékosan kérte, hogy mivel a Bozsik Aréna a Honvéd hazai pályája lesz, ezért mindenképpen azt szeretnénk, hogy klubunk valamely csapata szerepelhessen ott először.

„Ha a Honvéd bármelyik csapata nyitott arra, hogy ott játssza a tesztmérkőzést, akkor mi ezt örömmel fogadjuk, nyitottak vagyunk erre az elképzelésre, sőt mi is azt szeretnénk, hogy kispesti csapat játssza az első meccset a Bozsik Arénában” – mondta Sipos Jenő, az MLSZ szóvivője, jelezve, hogy a szövetség sem zárkózik el attól, hogy a Honvédé legyen az első találkozó a stadionban.

A tesztmérkőzésre az UEFA előírásai miatt van szükség, hiszen a Bozsik Aréna az egyik helyszíne a magyar-szlovén U21-es Európa-bajnokságnak. Mivel a vadonatúj létesítményben még nem rendeztek találkozót, ezért kell az ilyen esetekben tesztmeccset tartani, amelyre március 10–15. között kerülhet sor – kispesti részvétellel."

Legfrissebb híreink