Botrány a Groupamában: egymást késelték a Fradi-ultrák!

Budapest - Sokkoló visszatérés, egyből jött a balhé...

Forrás: Képünk illusztráció

 

Az Index írását változtatás nélkül közöljük.

 

"Nem sikerült súlyos balhé nélkül letudni a ferencvárosi ultrák visszatérését a Groupama Arénába. Mint ismeretes, a vénaszkenner (és egyebek) miatt a hazai meccseket az új stadion átadása óta nem látogató B-közép (azaz "a Tábor") nemrég megegyezett Kubatov Gáborral a visszatérés feltételeiről, így a Debrecen elleni bajnokin közel telt ház fogadta a csapatokat. 

 

Sokkoló: a Groupama véres padlója a késelés után - fotó! - NB1.hu

Sokkoló: a Groupama véres padlója a késelés után - fotó!

 

A mérkőzést követően viszont több nézőtől is olyan információt kaptunk, hogy a stadionban összetűzésbe kerültek a Ferencváros "kitiltott" és "kubatovista" szurkolói. Azaz a Kubatov Gábor klubelnök által bevezetett rendszabályok ellen távolmaradásukkal tüntető régi ultrák, és helyüket átvevő újak. Több beszámoló szerint késeléses is történt, az összetűzés egyik résztvevője a "kubatovista" kápó, azaz a klubelnökhöz hű szurkolói csoportok vezetője volt. A nézőktől kapott információk szerint a B-lelátónál lévő büfénél történt az összetűzés, egy informátor azt is tudni vélte, hogy az egyik "kubatovista" csoport vezetője késsel támadt az egyik visszatérő csoport két tagjára, akiket meg is sebesített.

 

Ezt követően viszont a támadót nagyon megverték a megtámadott szurkolók társai. Mindhárom sérültet a mentők látták el, volt akit kórházba szállítottak. A hazai szurkolói csoportok egyik vezető alakjától azt az információt kaptuk, hogy a "Halhatatlanok" nevű csoport vezetője vett elő egy kést, de aztán leütötték és borzasztóan elverték. Volt olyan néző is, aki sok vérről és kevés rendőrről, rendezőről számolt be, hozzátéve, hogy a rendfenntartók csak a meccs végére lettek sokan.

 

Megkerestük a rendőrséget is az ügyben, az alábbi tájékoztatást kaptuk: "Megkeresésével kapcsolatosan tájékoztatjuk, hogy a jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint 2017. november 4-én 16 óra 20 perc körül Budapesten a IX., Üllői úton található stadionban, egy labdarúgó mérkőzés szünetében a szurkolók között eddig tisztázatlan okból verekedés tört ki. A verekedés során az elsődleges információk szerint egy ember könnyebben, kettő pedig súlyosan megsérült. Az eset körülményeit a Budapesti Rendőr-főkapitányság büntetőeljárás keretében vizsgálja."

Exkluzív felvételek a Fradi Tábor B-középből - videó! - NB1.hu

Exkluzív felvételek a Fradi Tábor B-középből - videó!

Legfrissebb híreink