Botlott a Vidi, feltámadt a Haladás – eredmények, tabella

Elképesztő mérkőzések voltak délután.

Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt

Bár a magyar labdarúgás egyik legemblematikusabb rangadója, az MTK-FTC még el sem kezdődött, de már így is rengeteg érdekes fejlemény történt a délutáni mérkőzéseken a 24. fordulóban. 
 
A legfontosabb tény, hogy semmilyen szinten, semmi nem dőlt még el, bár ha a Ferencváros győz a kék-fehérek otthonában, akkor újabb, hatalmas lépést tesz az aranyérem megszerzése felé. Mégpedig azért, mert küzdelmes, gólgazdag mérkőzésen játszott döntetlent a Paks otthonában a második Vidi. Egyébként mindig a hazaiak szerezték meg a vezetést.
 
A jelek szerint, a Kövesdet legyőző Debrecennek tényleg csak otthon kellene játszania a tavasszal. Herczeg András csapata hazai pályán parádézik az eredmények tekintetében, idegenben viszont egyáltalán nincsen formában. A Loki a sikerével feljött a tabellán a harmadik helyre. 
 
Ehhez viszont az kellett, hogy az Újpest vereséget szenvedjen Szombathelyen úgy, hogy Novothny duplájának köszönhetően kétgólos előnnyel vonulhatott pihenőre az első félidőt követően. Horváth Ferenc csapata azonban sportemberi tartásból jelesre vizsgázva megfordította az eredményt. Nem hiába nyilatkozzák azt a szombathelyiek hetek óta, hogy ameddig esélyük van, küzdenek az NB I-es tagság megőrzéséért. Ezt bizonyítja, hogy a Honvéd után az Újpestet is legyőzték.
 
A közvetlen riválisok közül a Kisvárdához és a Puskás Akadémiához közelítettek a vasiak. A miskolciak, hatpontos rangadón, 1-0-ra verték meg a felcsútiakat azok után, hogy előző két fordulóban megsemmisítő vereséget szenvedtek előbb Újpesten, majd a Ferencvárosban. A Kisvárda ikszelt a Honvéddal. Értelemszerű, hogy 1 pont jobb, mint a 0, de mindkét csapatnak 3 kellett volna. A kispestieknek azért kellett volna a győzelem, hogy fellépjenek a dobogóra, a hazaiknak meg azért, hogy több esélyük legyen a bentmaradás kiharcolására.
 
17 órás meccsek végeredményei
DVSC-Mezőkövesd 1-0
DVTK-Puskás Akadémia 1-0
Haladás.Újpest 3-2
Kisvárda-Honvéd 1-1
Paks-Vidi 2-2
 
Gólok története, összeállítások, videók és a tabella a linkre kattintva érhető el.
 

Legfrissebb híreink