Boris csalódott, Hornyák egyik játékosát kritizálta - reakciók

Bejött Csercseszov jóslata, Waltner és a szerencse.

Forrás: molfehervarfc.hu


Vasárnap 3 meccset rendeztek az NB I-ben, cikkünkben összeszedtük a vezetőedzők értékeléseit.

Kisvárda-DVSC 2-2

Török László: "Nem vagyunk túl boldogok, ez egyértelmű. Az utolsó percben egyenlített ki az ellenfél, ez nem nézett ki jól. Sokat hibáztunk a végén, nem játszottuk ki a labdát a szélre időben. Végig irányítottunk, azt érzem, kezünkben volt ez a meccs, igaz, a DVSC a 75. perctől magasabb fokozatba kapcsolt. A Loki többször szerkezetet is váltott, de ezekre jól reagáltunk, bár kétszer a kapusunk bravúrt mutatott be. Bennünk volt a csütörtöki mérkőzés, és bennünk volt egy bizonyos fáradtsági szint, de erre semmit sem szeretnék fogni. A futball olykor ad, máskor pedig elvesz."

Joao Janeiro: "Nagyon nehéz összecsapás volt, az eredmény összességében rendben van, igazságos végeredmény született. Megmutattuk, hogy jó karakterek vannak a csapatunkban, ennek köszönhető az egyenlítés is."

Paks-Vidi 2-0

Waltner Róbert: "Nagyon fontos nekünk ez a győzelem, hiszen hét hetes munka előzte meg a mérkőzést, a fő hangsúly pedig a védekezésen volt. Mindkét csapatnak voltak helyzetei, a nézők egy jó, izgalmas meccset láthattak. Hiszek a szerencsében is, aki keményen dolgozik, mellé áll a szerencse is, ez is kellett, de a végén voltak óriási helyzeteink is. Egy 2-0-s győzelem a Vidi ellen bravúr, erős, jó csapat volt az ellenfelünk, biztos vagyok benne, hogy a bajnokság első felében fognak végezni. Mi pedig abban bízunk, hogy a maihoz hasonlóan tudjuk folytatni a szezont."

Michael Boris: "Csalódottak vagyunk, mert nem sikerült pozitív eredménnyel kezdenünk a bajnokságot. Kielemeztük az ellenfelünket, ezért kezdtünk két csatárral, támadólag léptünk fel, a helyzeteink is megvoltak, 16 lövésünkből 10 talált kaput és 16 szögletet is elvégezhettünk. Gólra törően játszottunk, de volt egy ellenfél is a pályán. Mindkét góljukat ki kellett volna védekeznünk, de mostantól már a következő mérkőzésre koncentrálunk."

FTC-Puskás Akadémia 1-0

Sztanyiszlav Csercseszov: "Tudtuk jól, hogy nehéz meccs lesz, hiszen a bajnokságban komoly konkurenciát jelent számunkra a Puskás Akadémia. Látható volt, hogy a Bajnokok Ligája selejtezői nem múltak el nyomtalanul, hiszen a pozsonyi visszavágó nemcsak fizikailag, hanem érzelmileg is sokat kivett a játékosokból. Emiatt döntöttünk az új taktika és kezdőcsapat mellett. Örülök, hogy győzelemmel kezdtük az új szezont. A probléma egyáltalán nem szerepel a szótáramban, ezt a meccset is részletesen kielemezzük majd. Ma ezt a struktúrát választottuk, amely nagyjából jól működött, igaz, védekezésben és támadásban is voltak olyan dolgok, amelyek nem tetszettek, de a lényeg, hogy nyertünk. Az ellenfelünk is változtatott taktikát a meccs során, nekünk ehhez is alkalmazkodunk kellett."

Hornyák Zsolt: "Megdicsértem a játékosokat. Jó teljesítményt nyújtott a csapat a hiányzó alapemberek ellenére is. Az eredményt illetően hiányérzet maradt bennem. Zahedi taktikában és hozzáállásban sem azt nyújtotta, amit vártam. A felállás adott volt, mindeni teljesítette amit kellett, csak ő nem tudta hol van, másik bolygón vagy a Groupamában a Ferencváros ellen. Számomra egy játékosnak nem kell külön motiváció ha a Fradi ellen játszik. Ha mégis kell, akkor nincs helye a csapatomban. A gólnál pedig Mezghrani hibázott nagyot." (M4 Sport)

Legfrissebb híreink