Bombagóljáról mesélt Schäfer, új szerepkörben a Kisvárda légiósa

Igazságos végeredmény született az Újpest-ZTE meccsen?

Forrás: dac1904.sk/hu

A DUNASZERDAHELY KÖZLEMÉNYE:

"Úgy érzem, végre úgy játszott a csapat, ahogyan odahaza kell. Az egész mérkőzésen domináltunk. 

Remekül futballoztunk, bár az első félidőben nem sikerült százszázalékos ziccert kialakítanunk, talán Andzouana eresztett csak meg egy veszélyes lövést Davis passzát követően. Az első negyvenöt percben nem igazán voltunk elég élesek, de a második játékrészre ebben a tekintetben is feljavultunk. Nagyon sok szurkoló kijöhetett végre, ami óriási segítség volt számunkra. Nagyon jó, hogy mögöttünk volt az egész tábor” – nyilatkozta a vasárnapi DAC-Slovan (1:1) rangadóról Schäfer András. 

Magyar középpályásunk szerezte csapatunk vezető találatát, amely számára a harmadik volt az idényben. Három góllal és két gólpasszal jelenleg a sárga-kékek legproduktívabb játékosa. 

„Amikor átvettem a hónap legszebb góljáért járó díjat a meccs előtt, azt mondta az elnök úr, hogy a Slovannak is lőjek egy ilyet, és akkor jó lesz minden. Én is nevettem rajta, nem gondoltam volna, hogy rúgok egy hasonlót. Szerencsére jól eltaláltam a labdát, így sikerült megszereznünk a vezetést. Utána szinte rögtön ki is egyenlített az ellenfél, de nagyon örülök annak, hogy nem estünk vissza, továbbra is ugyanúgy támadtunk, domináltunk. Le a kalappal a csapat előtt, nagyon sajnálom, hogy nem sikerült megszereznünk a három pontot. Szerintem nagyon rászolgáltunk volna. Nagyon jó érzés volt betalálni, és azt követően volt még egy lövésem, ami azonban sajnos nem ment be. Legfőképpen azonban amiatt vagyok csalódott, hogy a meccs végén tizenegyes helyett az ellenfél jöhetett bedobással.”

A szezon egyik legjobban várt mérkőzése nagyszerű hangulatban zajlott, és kiváló focit hozott. 

„A mérkőzés előtt megbeszéltük, hogy csak a három pont elfogadható, és így is álltunk a rangadóhoz. Szerintem ezt a nézők is láthatták rajtunk, abszolút uraltuk az egész mérkőzést. Nagyon szépen köszönjük a szurkolóknak, hogy ilyen gyengébb kezdés után is mögöttünk állnak. Mindenki elhiheti, hogy szeretnénk a lehető legjobb teljesítményt nyújtani, és saját magunkkal szemben mi vagyunk a legelégedetlenebbek. Szerintem a vasárnapi meccs egy jó előjel volt, és ha az egész szezon során így fogunk futballozni, akkor nem lesz semmi gond.”

A KISVÁRDA BEJELENTÉSE:

"A győztes meccs utáni első edzés mindig jó kedélyű, a hangulatot pedig tovább oldotta kedd délután, hogy játékosaink csapatfotózáson vettek részt – elkészült a 2021-es őszi szezon hivatalos kisvárdai csapatképe.

A gyülekező közben a Puskás Akadémia elleni győztes gól szerzője, Claudiu Bumba nem volt rest a kezébe venni Móricz Csaba fotós egyik éppen pihenő masináját, és kattogtatott is vele – a sorozat tagjai közül talán kiszúrható, hogy melyik kép is az övé... Nem baj, ha középpályásunk egy ideig még az eredeti szakmáját űzi.

Elkészült tehát a csapatkép – a klub NB I-es története során a legjobb rajtot vett kisvárdai alakulatot tehát megörökítettük az örökkévalóságnak."

AZ ÚJPEST BESZÁMOLÓJA:

"Nehéz szavakat találni arra, ahogy a tegnap esti mérkőzés befejeződött, igaz ez még akkor is, ha a statisztikák szerint inkább döntetlenszagú volt az összecsapás.

Sajnos a mértékadó InStat nem készít külön adatelemzést arról, hogy a meccsek bizonyos szakaszában milyen eredményekkel zárnak a csapatok, így nem tudhatjuk, hogy Pauljevic kiállításáig hogyan állt az találkozó.

A teljes 90 percet, plusz a hosszabbítást is figyelembe véve azonban kiegyenlítettnek tűnnek az adatok, kezdjük a szokásoknak megfelelően a csapatok összteljesítményével. Minimális különbség adódik a két gárda InStat-index átlagát vizsgálva, a mieink 219-cel, a vendégek 222-vel zártak. A labdabirtoklás ő feléjük billen (42%-58%), ebből általában egyenesen következik, ahogy most is, hogy többet jártatták a játékszert, többször keresték egymást a társak (418-578). Ezeknek a passzoknak a pontosságát tekintve nagyjából újra egyenlő érték született (80%-84%), ami darabban 335-öt jelentett a 485-tel szemben. A vesztett labdák száma is csaknem azonos (87-86), ahogy annak száma is, hogy ezt hányszor tették meg saját térfélen (16-18). A kapu előtti adatoknál ők 9-szer próbálkoztak lövéssel, mi 7-szer, azonban mi sokkal pontosabban céloztunk (71%-33%). Nem volt sok szabálytalanság a meccsen, összesen 21, amit 9-12 arányban osztottak szét az együttesek. Összesen 3 sárga lapos figyelmeztetés történt, amiből a miénk 1 volt, azt ugyan nem mondhatjuk, hogy a pályán történt, hiszen ezt Stieber Zoltán már a padon kapta. Illetve, mint már az elején említettük, egy piros lap is felmutatásra került a találkozón.

Ha az egyéni statisztikákat vetjük górcső alá, akkor nálunk Nemanja Antonov zárt az élen (251), ezzel azonban az összetettben csak a 4. helyen végzett. Lila-fehérben a második helyezett a csereként beállt Miroslav Bjelos lett, akinek csupán 21 percre volt szüksége ahhoz, hogy 244 ponttal zárjon, míg a dobogó alsó fokára még görög hátvédünk, Georgios Koutroumpisfért oda (241). A passzok számát nézve szinte már természetesen Mitrovic neve tűnik fel az élen (63), mögötte Luca Mack (52) végzett. Ha azonban pontosságot tekintjük, akkor már ifjú német játékosunk teljesítménye kiemelhető (88%), nála jobban csak Tallo oldotta meg ezt a feladatot (89%), de meg kell jegyezni, hogy egyrészt csak egy félidőt volt a pályán, másrészt befejező emberként értelemszerűen sokkal kevesebbszer próbálkozott keresni a társakat (9). A 7 darab lövésünk összesen 6 ember nevéhez fűződik, Beridze volt az, aki kétszer is kísérletezett a gólszerzéssel, egyszer ugye ráadásul sikeresen. Ahogy már a csapatteljesítményeknél megjegyeztük, kevés volt szabálytalanság, a 9-ből Katona Mátyás egymaga 4-et vállalt magára, illetve Mack és Mitrovic 2-2-t, 1-et pedig Croizet követett el, a két lapot pedig hivatalosan játékon kívül kaptuk.

Összeségében tehát elmondható, hogy a számok tükrében igazságosnak tűnő döntetlennel zárult az összecsapás, de a mérkőzés fordulatai, azaz a kiállítás és az őrült végjáték fényében nehéz megmondani, hogy egy pontot megtartottunk vagy kettőt elvesztettünk."

Legfrissebb híreink