Bölöni László alaposan beolvasott a román drukkereknek

Kemény párhuzamot használt a szakember.

Forrás:

A román drukkerek sem a Spanyolország, sem a Málta elleni mérkőzésen nem tudtak viselkedni. Előbbi összecsapás gyászszünettel kezdődött Luis Enqriue kislányának a halála miatt, de ez nem igazán hatotta meg a szurkolókat. Málta ellen pedig ismét magyarellenes rigmusokkal vétették észre magukat.

Bölöni Lászlót felháborította a szimpatizánsok viselkedése, és erre rá is világított az Adevarul című lapnak adott interjúban. A Royal Antwerp csapatát irányító szakember szerint ezeknek a viselkedési formáknak köszönhetően tartják a románokat Európa cigányainak. Azt is elmondta, hogy semmi gondja a cigányokkal, de valószínűleg mindenki érti, hogy mire is gondol. Hozzátette, óriási problémának tartja, hogy ilyen meccseken is olyanokat skandálnak a drukkerek, mint ki a magyarokkal. 

Arra is kitért, hogy Romániában rengetegen gondolkodnak így, amit az emberek környezete is elfogad, és ezt nagyon szomorúnak tartja. 

"Amikor ilyesmit tapasztalok, illetve amikor azt látom, hogy a magyarok ellen skandálnak a Spanyolország és Málta elleni mérkőzésen, megértem, hogy miért tartanak minket Európa cigányainak. Hangsúlyozom, semmi bajom a cigányokkal, tudja, hogy mit akartam ezzel mondani. Drámainak tartom, hogy Romániába milliók viselkednek így. És ezt a környezetük eltűri. Ez a szomorú valóság" - fogalmazott Bölöni. 

Legfrissebb híreink