Bologna: eldőlt a magyar tehetség sorsa

Saját maga mesélte el.

Forrás: bolognafc.it

A DIGI SPORT NB1.HU-NAK KÜLDÖTT KÖZLEMÉNYE:

"Bartha Botond újabb egy évig biztosan a Bologna játékosa lesz. A Budapest Honvéd 18 éves középpályása a Reggeli Startban oszlatta el a státuszát övező kételyeket, és elárulta, mit mondott róla Szinisa Mihajlovic vezetőedző. A Bologna Primavera-csapatához csatlakozó magyar labdarúgó elmondása szerint edzésen megsérülni szinte kötelező.

„Az igazság az, hogy ez még mindig egy év kölcsön, szóval a Honvédhoz tartozom, nem igaz, hogy megvett a Bologna” – tisztázta helyzetét a DIGI Sport napindító műsorában Bartha Botond, aki fél évet már eltöltött kölcsönjátékosként a Bolognánál. „Meccset játszani nem tudtam tavasszal, mert valamit elrontottak az igazolásomban, de sok tapasztalatot szereztem, mert az első csapattal is tudtam edzeni – úgy érzem, még így is fejlődtem, hogy nem játszottam meccsen.”

Bartha Botond így emlékezett vissza a Bologna felnőtt csapatánál eltöltött edzésekre: Szinisa Mihajlovic vezetőedző már látott ezt-azt a futballban, szóval sokat tudott segíteni, de a játékosok is segítőkészek voltak. Például Musa Barrow (a csapat gambiai válogatott támadója) többször is megkérdezte tőlem, hogy fordítson-e angolra, merthogy olaszul még nem tudok. Itt bevett szokás, hogy az újakat bedobják a mély vízbe, és felviszik őket az első csapathoz edzeni. Ez tartott egy-két hétig, ami után Mihajlovic maga mondta, hogy menjek még vissza hozzájuk, mert ez a magyar srác nem rossz.”

Bartha Botond a Luciano Zauri vezette U19-es Primavera-csapat játékosa, de nem elképzelhetetlen, hogy már az előttünk álló idényben bemutatkozik a Serie A-ban. „Akkor lenne esélyem bemutatkozni a nagyok között, ha hamar kiderülne, hogy a Bologna a középmezőnyben tud végezni, és nem lennének kiesési gondjai. Sok példa van, hogy ilyenkor bevetik a fiatalokat. Az előző szezonban is lett volna erre esély, de az igazolásom miatt ez elmaradt. A Primaverában nem azt mondják, hogy ne lépj oda edzésen, mert nem vagyunk elegen, és ha valaki lesérül, akkor bajban vagyunk hétvégén; pont azért van harminc fős keret, hogyha lesérül valaki, akkor is megvagyunk, és az edző akkor tapsol, ha edzésen olyan csörte van, ami neki fekszik. Az első csapatnál meg olyan higgadtsággal játszanak, mintha nem is lenne ellenfél a pályán. Úgy játszanak egy-két érintésből, mintha csak bója lenne ott.”

A Bologna FC felnőtt csapata az újonc Salernitanát fogadja a Serie A augusztus 22-i nyitányán."

Legfrissebb híreink