Bognár István és a Puskás Akadémia is csúcsra érhet

Ezúttal is nagyon sok gól lehet.

Forrás:

A második és a negyedik csatájával folytatódik ma a bajnokság, a Paks vendége a Puskás Akadémia lesz (kezdés 20 órakor). A második felcsútiaknak 55, a harmadik MOL Fehérvár FC-nek 53, míg a negyedik tolnaiaknak 47 pontjuk van.

November 7-én Pakson 6-2-re győzött Bognár György csapata, az FTC elleni 1-1 után Hornyák Zsolt, a felcsútiak szakvezetője azt mondta, az volt a legfájdalmasabb mérkőzésük ebben a bajnokságban. Februárban a felcsúti mérkőzés is sok gólt hozott, akkor 3-2-re a Puskás Akadémia győzött.

A tolnaiak honlapja több játékost is megszólaltatott a mérkőzés előtt:

Hegedüs Lajos: Ezúttal egy szoros mérkőzésre számítok, hiszen két jó csapat találkozik majd egymással. Véleményem szerint nüanszok fognak dönteni, és nagyon remélem, a mi javunkra. Biztos vagyok benne, hogy lesz feladatunk a kapunk előterében, de én úgy számolok, a több lehetőség számunkra adódik majd. Sok kreatív játékosa van a PAFC-nak, vannak nagy lövőik és technikás labdarúgóik is, így a tizenhatosunkon belül és a távoli próbálkozásaiknál is figyelnünk kell. Jól érzem magam a kapunkban, ha az utolsó öt meccs statisztikáját nézzük, négy győzelem, egy döntetlen, újabb nagy sikerekkel mennénk tovább és zárnánk az évadot. 

Böde Dániel: Nem számítunk könnyű összecsapásra, de minden eddiginél eltökéltebben bízunk benne, hogy már pénteken bebiztosítjuk a negyedik helyünket. Reméljük, idehaza a Puskás Akadémia ellen is újfent jól fog működi a játékunk, és mi szerezzük majd a több gólt a lefújásig. Velem minden rendben, jól érzem magam, várom az utolsó két találkozónkat! 

Hahn János: Annak ellenére, hogy kiváló pozícióban vagyunk, és felettébb megy a játék, élvezzük a futballt, nehéz mérkőzésre számítok. Persze a szezon utolsó hazai mérkőzését szeretnénk megnyerni, mellyel egyúttal a negyedik helyünket is bebiztosítanánk, sőt, ha a Fehérvár botlana, továbbra is lenne esélyünk a harmadik pozícióra. A PAFC-nak az összes védője karakán, bárki játszik, ráadásul, mivel legutóbb idehaza nagyarányú győzelmet arattunk ellenünk, biztos vagyok benne, felettébb figyelnek majd ránk. Remélem, azért sikerül majd tovább folytatnom a gólgyártást, számokat nem mondanék, ha helyzetbe kerülök, mind be szeretném lőni. 
 
Bognár István: Nyílt mérkőzésre számítok. Mindkét csapat gólratörően futballozik, így akár sokgólos találkozó is kisülhet a péntek esti párharcból. A vesztett labdák vendégeinknek és nekünk is egyaránt megnehezíthetik és meg is könnyíthetik a helyzetek kialakítását. A PAFC nagyon jól kontráz, mi pedig a labdaszerzésekben vagyunk felettébb jók. Aki jobban ki tudja majd használni az adottságait, begyűjtheti a három pontot, remélem, ezek mi leszünk. Ami engem illet, továbbra is szeretném elérni a tíz gólt, amitől már csak kettőre vagyok, illetve, ha a jelenlegi tizenkettő gólpasszomhoz még egyet hozzá tudnék tenni, rekordot állítanék fel. A tizenkétcsapatos NBI-ben tudtommal senki nem adott tizenhárom asszisztot egy szezonban, így Hahn rekord gólkirályi címe mellé a legtöbb gólpassz is hozzánk kötődne az évad summázásakor.”

A Puskás Akadémiától a ZTE ellen bombagólt szerző Komáromi György reméli, hogy csapatuk ismét olyan sikeres lesz a paksiak otthonában, mint a két évvel ezelőtti debütáló meccsén, amelyet 3–0-ra nyertek meg a Magyar Kupában.

Hosszabb kihagyás után a ZTE ellen tért vissza a pályára Nagy Zsolt, aki úgy véli, jól bírta erővel a zalaiakkal vívott összecsapást. A magyar válogatott védő szerint igazán nagyszerűen mutatna, ha a kiváló formában lévő Paks otthonában tennék a fel a pontot az i-re. 

Ha a Puskás Akadémia pontot szerez, második helyen végez a bajnokságban, ami fennállása legjobb eredménye lenne.

Legfrissebb híreink