Bognár György remek véleménye a téli pihenőről

Elmondta, mi várható el reálisan a csapatától.

Forrás: Paksi FC

A döcögős kezdés után végül remek őszt produkált a Paks, Bognár György csapata a hatodik helyen telelhet még úgyis, hogy az utolsó 3 bajnokiját elveszítette 2020-ban. Bognárék a dobogótól 4 pontra vannak, a már kiesést jelentő 11. helyezéstől meg 6 egységnyire.

„A negyedik forduló után, az utolsó helyen, egy ponttal vettük át a csapatot. Nem lehetett más rövidtávú célkitűzésünk, minthogy mielőbb elmozduljunk a vonal alól. Ezt közösen a srácokkal mihamarabb megoldottuk, és ezen felül kiváló mérkőzéseket is tudtunk játszani. Eredmény szempontjából, a pontokat nézve összességében jól állunk. Az, hogy ilyen rövid idő alatt oda tudtunk érni a stabil középmezőnybe, jó eredménynek számít. Voltak nagyszerű sorozataink, és volt sajnos egy-két olyan meccsünk, ami nem sikerült úgy, ahogy azt terveztük. Az első perctől kezdve remek hozzáállást kaptam a játékosoktól. Egyetlen olyan meccset sem játszottunk, amikor ne próbálták volna azt véghez vinni a pályán, amit kértünk tőlük. Még egyszer hangsúlyozom, a srácok tényleg kiváló személetet mutattak a legelejétől kezdve, csak pozitívan tudok róluk nyilatkozni” - mondta Bognár a Paks honlapjának.

Bognár azt is tudja, hogy tovább kell fejlődniük:

„Fontos, hogy az agresszív, előre történő játékunk és a labda felé védekezésünk kilencven percig legyen a fejünkben, ne csak hatvanig, hetvenig. A játékhelyzetekben mindig így gondolkozzanak a srácok, vessék el a régi beidegződéseket, a saját kapunk felé történő hátrálást. Végig előre kell mennünk, az ellenfelünk térfelén kell tartanunk a labdát. Minél kevesebbszer fognak előjönni a régi játékelemeink, annál jobb eredményeket fogunk elérni.”

A szakember azt is elmesélte, hogy nem híve a hosszú téli pihenőknek. Hozzátesszük, nagyon helyesen!

„Ami a rövid téli szünetet illeti, dolgoztunk már így, viszont ilyen kevés felkészülési idővel még nem. Egyébként én örülök ennek, nem szeretem a kéthónapos rákészüléseket… Kultiválom ezt a ritmust, és mivel minden más csapatnak is ennyi idő áll a rendelkezésére, még csak kifogásként sem említhető sehol. Bele kell állni, megoldjuk.”

Bognár a fiatalokról és a tavaszi elvárásairól is megosztotta a gondolatait:

„Igen, sőt, nem csak azokról a fiatalokról vagyok jó véleménnyel, akik éppen fent edzenek velünk az első számú gárdánál. Kimondottan nagyszerűnek gondolom a második számú, NB III-as együttesünket is, sokkal többet kaptam tőlük - mind egyénileg, mind csapat szinten -, mint amire elsőre számítottam. Van további négy-öt olyan játékosunk, akikkel bármikor lehet számolni. Igazán tudunk támaszkodni tehát a paksi utánpótlásra is a jövőben!  Kicsit kiegyensúlyozottabb játékra számítok a tavasszal. Persze, amit eddig játszottunk, azt semmiképpen sem adjuk fel, ezt a filozófiát fogjuk követni, amit a szurkolók szeptember végétől láthattak. Hosszú még a szezon, így egészen biztos, lesznek megint jobb és sajnos rosszabb periódusaink is. Realitásnak az erős középmezőnyt tartom, azt meg lehet őrizni. Amennyiben úgy tudunk játékunkban, filozófiánkban előrelépni, hogy elöl és hátul is ráteszünk egy kicsit, stabilabbakká válunk, az még jobb eredményekkel párosulhat.”

Bognár, az MTK elleni, utolsó bajnoki utáni sajtótájékoztatón az nb1.hu kérdésére válaszolva azt is elmondta, milyen változtatásokat tervez a játékoskeretben a télen:

Átigazolás: Bognár György legfontosabb paksi terve - NB1.hu

 

Legfrissebb híreink