Bognár György óriási poént tolt Bödéről, Csercseszov ünnepre készül - reakciók

Böde reagált, Dibusz is üzent.

Forrás: mlsz.hu

Szerdán 19.30-tól több mint 30 ezer szurkoló előtt rendezik meg a Puskás Arénában a MOL Magyar Kupa döntőjét, ahol a Ferencváros és a Paks játszik egymással.

A mérkőzést megelőző sajtótájékoztatón a két vezetőedző, Sztanyiszlav Csercseszov és Bognár György, valamint a két csapatkapitány, Dibusz Dénes és Böde Dániel latolgatta az esélyeket.

 "A kupadöntőig mindig hosszú út vezet, ez meg is adja a meccs rangját és éppen ezért minden országban futballünnep. Nem lesz könnyű dolgunk, mert egy ilyen mérkőzésen mindkét csapat nyerni akar, de a felkészülésünk megfelelően zajlik. A legjobb tudásunk szerint kell futballoznunk, nagyon örülök, hogy több mint 30 ezer szurkoló már biztosan lesz. Remélem, a rossz főpróba, a hétvégi bajnoki után egy jó teljesítmény következik a csapattól. A szezon akkor lenne teljes számunkra, ha a bajnoki arany mellett felemelhetnék ezt a gyönyörű és nehéz trófeát is" - mondta Csercseszov, amire kontrázva Bognár György így kezdte szavait:

"Szerencsére Böde jó erőben van, úgyhogy elbírja azt a nehéz kupát... Ez nem egy kupameccs, hanem a kupadöntő, márpedig a döntőt nem játszani kell, hanem megnyerni. A Ferencváros jobb képességű játékosokból áll, gyorsabb, kreatívabb és kezdeményezőbb, de alkalmasnak tartom a csapatomat arra, hogy ennek ellenére nyerjen és megfelelő ellenállást tanúsítson. Legutóbb az FTC alkalmazkodott hozzánk azzal, hogy három belső védővel állt fel az addig megszokott kettő helyett, azóta megtartotta ezt a szisztémát, így most is erre számítok. Senkit nem kell motiválni egy ilyen meccsre, ahogy az elődöntőben sem kellett. Akit motiválni kellene, annak nincs helye a pályán."

Dibusz Dénes elmondta, a rutin sokat érhet.

"Eléggé eseménydúsak a Paks elleni mérkőzések, de a döntő más téttel bír, mint a bajnokik. Kíváncsi vagyok, hogy a Paks mennyire fogja felvállalni a szokásos játékát, azt láttam, hogy ellenünk azért jóval óvatosabbak voltak eddig is, jobban odafigyeltek a védekezésükre, nem játszottak kamikáze módon. Arra számítok, hogy szervezett védekezésből lendülnek támadásba, bízom benne, hogy a hazai meccsünkkel ellentétben ezt jól le tudjuk majd reagálni. Ha kordában tarjuk az elöl játszókat, akkor jó esélyünk van a győzelemre. Jó néhány kiélezett meccset játszottunk az utóbbi időszakban a nemzetközi porondon, megszokhattuk, hogy minden egyes labdaérintésnek nagy jelentősége lehet, ez a fajta rutin előnyt jelenthet számunkra a szerdai mérkőzésen."

A Fradi korábbi ikonja, Böde Dániel úgy fogalmazott, szinte napra pontosan tíz éve rúgott gólt a Ferencvárosnak, erre készül ismét.

"Az biztos, hogy motiválni nem kell majd senkit: a Puskás Arénában, a kupadöntőben, a Fradi ellen mindenki a tudása legjavát próbálja adni. Remélem, mindenkiből a legjobb teljesítményt hozza ki a szokatlan atmoszféra, a több tízezer szurkoló. Én például a válogatottban a törökök ellen játszottam először 60 ezer szurkoló előtt, és egyből gólt rúgtam. Remélem, hogy a többieket is feldobja majd a sok szurkoló, és nem teherként élik meg az atmoszférát."

Legfrissebb híreink