Bognár György kiszúratta a lufit – REAKCIÓK

Nyomós oka volt az MTK edzőjének a késésre.

Forrás: Simon Zoltán/nb1.hu

Mint jeleztük már, 4-0-ra győzte le Bognár György első meccsén a Paks az MTK-t. A mérkőzés utáni sajtótájékoztatón a vendégek szakvezetője, Michael Boris érthetően csalódottan nyilatkozott. Egyébként a megszokottnál többet kellett várni az adott vendégcsapat trénerére, hogy részt vegyen a kötelező ceremónián, de ennek most nyomos oka volt.

„Gratulálok a Paksnak. Nagyon nehéz volt ellenük készülni, mert edzőt váltottak. Számítottunk arra, hogy agresszívan letámadnak minket, de nem találtuk ennek az ellenszerét. A hazaiak vezető gólja és a kiállítás után próbáltunk visszajönni, de kaptunk még hármat. Megérdemelten nyert a hazai csapat. Célunk viszont nem változott, 45 pontot szeretnénk szerezni a bajnokságban.”

Kapott ám bőven elkerülhető gólokat az MTK, amiket az úgynevezett ki nem kényszerített hibák előztek meg: „az esetek többségében hibákból kapják a csapatok a gólokat, megnézzük, kielemezzük majd a hibákat kedden, addig regeneráció lesz” - mondta a szakvezető.

Az MTK az első fordulóban 1-1-et játszott az FTC-vel, majd legyőzte a Honvédot (3-1), utána pontot szerzett a DVTK otthonában (1-1). Az előző körben viszont hazai pályán kapott ki 3-0-ra a ZTE-től, ma meg 4-et kapott Pakson. Azaz, nem talált be az ellenfelei kapujába a legutóbbi két fordulóban, cserébe sokszor kapitulált a csapatvédekezése.

„Ramos hiányzása miatt változtatnunk kellett, de hozzáteszem, Bíró is jó játékos. Viszont, megint változtatnunk kell majd, mert a legutóbbi két meccsen összesen három helyzetünk volt, ez meccsenként másfelet jelent. A lefújás után volt egy négy-öt perces beszélgetésem a srácokkal, mert ez így nem mehet tovább. Vissza kell térni ahhoz a stílusunkhoz, ami a két vereség előtt jellemezte a csapatunkat.”

Boris azt is elárulta, mi volt a legfontosabb, amit az öltözőben mondott a játékosainak.

„Kiemelten a gólhelyzeteink számát. Ha kihagyjuk azokat, az a kisebbik baj, de ha ki sem dolgozzuk őket, akkor az nagyobb baj.”

A csalódott Boris után a mosolygósabb Bognár György következett, aki a szokásos stílusában, vagányan értékelte a találkozót.

„Többet kaptam a srácoktól, mint amit négy edzés után elvárhattam volna. Fogékonyak voltak az újra. Fontos volt, hogy a labda felé védekeztek, agresszívak voltak, így ott tudtuk tartani a labdát az MTK térfelén. Azt játszottuk, amit az MTK, csak jobban.

Bognár elmondta, taktikailag sem csöppent ismeretlen közegbe.

„Ismertem a Paks játékát, visszahúzódtak, kontrákkal próbálkoztak. Azt kértem a játékosaimtól, hogy az ellenfél térfelén támadjanak le. Hibázzon ott az ellenfél. Ott egyébként még mi is hibázhatunk, mert onnan még van időnk visszaérni.”

Hahn János három gólt szerzett a mérkőzésen, ezért az nb1.hu megkérdezte Bognártól, hogy a kényszer szülte, hogy ismét a kezdőcsapatban kapott helyet, vagy eleve ott számolt volna vele.

„Kívülről ismertem eddig, de volt tapasztalatom, elgondolásom a játékáról. Nem a kényszer szülte azt, hogy a kezdőcsapatba jelöltem. Kiszámíthatatlan, sokat mozgó, rendkívül veszélyes a kapura. Az utóbbi időben kevesebbet játszott, de nálam nem volt kérdés, hogy a pályán a helye.”

Bognárnak felvetették, hogy a csapatai általában technikás, támadófocit játszanak, most viszont a vártnál több védekezőbb felfogású játékos szerepelt a csapatában.

„Az ideális csapatomban minél több a futballozni jól tudó játékos, az olyanok, akik technikailag képzettek, tudnak előre játszani. Most viszont nem volt még olyan fizikai állapotban a csapat, hogy ezzel a felfogással, elképzeléssel nyerjünk. Ezért olyanokat küldtem a pályára, akik agresszívebbek, labdát szereznek. Játszottam az MTK-ban, ezért tudom, ha hagyják játszani, akkor tud, ha nem, akkor meg nem. Azóta semmi nem változott.

Bognár tizenhat év után tért vissza az élvonalba vezetőedzőként, de mint elmondta, nem volt benne különösebb drukk a kezdés előtt, mert az NB I-ben és az NB II-ben is ugyanazt kell csinálnia a vezetőedzőnek. 

„Bravúr volt?” - tették fel a kérdést a Paks trénerének, mert a meccs előtt azt mondta a Nemzeti Sportnak, hogy bravúr lenne az MTK legyőzése.

„Minden lufit ki lehet szúrni” – válaszolta mosolyogva.

Az MTK a következő körben a Budafokot fogadja, a Paks Diósgyőrbe látogat.


 

Legfrissebb híreink