Bognár György felfedezettjének nem akármilyen az első NB I-es gólja – videó

Az elvek, azok elvek!

Forrás: Paksi FC

Az 1999-es megalapításunk óta örömmel számolunk be arról, ha bármelyik magyar focicsapat, vagy bármelyik magyar játékos remek sikert ér el.

A legjobban viszont arról szeretünk hírt adni, ha felbukkan egy magyar tehetség, aki megteszi az első lépést afelé, hogy valódi profi futballista legyen (a gyakorlatban is, nem csak elméletben), aki megfelelő példát tud mutatni a korosztályos társainak vagy a még fiatalabbaknak is.

Most itt egy újabb örömhír, mert az NB I-ben már 10 alkalommal pályára lépő Szabó Bálint pénteken megszerezte az első NB I-es gólját a Paks játékosaként a ZTE ellen az idegenben elért 5-2-es diadal alkalmával.

„Ugyanazt kérem a fiataloktól, mint az idősektől. Vállalkozzanak, vállalják fel azt, hogy hibáznak. Ha valaki felvállalja a hibázás következményét, az azt jelenti, kezdeményez, tehát nem alibi a játék. Bátran játszanak tehát Ők is. Fiatalként szinte ugyanúgy kell a pályán játszani, mint az ifiben, csak koncentráltabban” - mondta Bognár György, a tolnaiak trénere Szabó Bálint góljára reflektálva. 

„Fú, elég gyorsan történt minden. Pali (Szélpál Norbert - a szerk.) a szélen egy gyönyörű kötényt adott védőjének, majd visszapasszolt nekem, én pedig megpróbáltam áttenni a jobb lábamra, és lőni, sikerült. Nagy öröm fogott el és felszabadultam, igazán vártam már rá, most sikerült. Több mint valószínű, egy életre megjegyzem ezt a találatom. A jövőben is szeretnék minél többet játszani, és természetesen betalálni, vagy jó játékkal, gólpasszokkal segíteni a csapatot” - nyilatkozta a Paks honlapjának a 20 éves játékos. 

A Paks tehát, a magyar futballbarátok legnagyobb szerencséjére továbbra is támadófocit játszik (egyébként emiatt mennek ki a szurkolók a stadionokba vagy ülnek le a televíziók képernyője elé), ráadásul csak magyar játékosokkal.

Mindkét elv kiemelten elismerésre méltó!

Legfrissebb híreink