Bognár György és Kemenes Szabolcs csapata sok volt a DVTK-nak

Gólok története és Fernando értékelése.

Forrás:

Budaörsi SC - Diósgyőri VTK 5-3 (4-0)
Tatabánya, Grosics Gyula Stadion, 120 néző. Játékvezető: Pintér Csaba (Kóbor Péter, Kulman Tamás).
BSC: Kemenes - Marques-Airosa, Gyurácz, Tányéros, Ódé - Sajbán Mi., Lengyel B. - Fejős, Csiki, Medgyes - Sajbán M. Szakmai igazgató: Bognár György.
DVTK: Radoš - Polgár, Brković, Tamás M. - Eperjesi, Szabó B., Márkvárt, Tóth Bo., Bárdos - Vernes, Bacsa. Vezetőedző: Fernando Fernández.
Csere: Szabó B. helyett Tajti M. és Medgyes helyett Csobánki a 46., Lengyel B. helyett Kesztyűs a 62., Márkvárt helyett Tóth Ba. a 70., Fejős helyett Czvitkovics a 71. percben.
Sárga lap: Bárdos a 33. percben.
Gólszerző: Csiki (1-0) a 9., Gyurácz (2-0) a 14., Medgyes (3-0) a 32., Medgyes (4-0) a 38., Vernes (4-1, 11-esből) a 62., Sajbán Má. (5-1) a 86., Brković (5-2) a 89., Vernes (5-3) a 90+1. percben.
 
 
Bár a bajnokságban magára talált a DVTK (legalábbis az utolsó három meccset illetően, melyeken két győzelmet és egy döntetlent ért el a miskolci gárda), a Magyar Kupára nem kell tovább figyelnie a még mindig az NB I-es tagság meghosszabbításáért harcoló alakulatnak. Az NB II egyik legmarkánsabb képviselője, a Bognár György vezetőedző és Kemenes Szabolcs kapus által fémjelezett Budaörs ma erősebbnek bizonyult. Mozgalmas, fordulatos, élvezetes mérkőzést játszott a két gárda, amit a nyolc gól is bizonyít. Volt már 4-0 és 5-1 is a pályaválasztónak, de a vendégek nem adták fel, és ez annak ellenére kijelenthető, hogy csak kétgólosra sikerült a felzárkózás.
 
Gólok története:
9. perc: Egy jobbról érkező lapos beadást ezúttal jól talált el Csiki Norbert, és közelről kapásból a hálóba lőtt, 1-0
 
14. perc: Hazai szöglet balról, a beadást követően lepattanó labdára Gyurácz András reagált a leggyorsabban, és 3 lépésről a hálóba bombázott, 2-0
 
32. perc: Jobb oldali hazai akció után a lapos beadás szerencsével egy elcsúszó védő mellett átjutott a hosszú oldalra, ahol Medgyes Sinan érkezett, és kapásból a hálóba lőtt, 3-0
 
38. perc: Hazai szöglet után a kipatttanót Medgyes Sinan a 16-os vonaláról rálőtte, a labda egy védőn megpattant, majd a kapufát érintve a hálóban kötött ki, 4-0
 
62. perc: Bárdos tört be balról a 16-oson belülre, ahol felvágták. Vernes Richárd állt a labda mögé, és a jobbra vetődő Kemenes mellett a másik oldalra lőtte a labdát, 4-1
 
86. perc: Egy gyors támadás végén a balról középre tett labdára Sajbán Máté érkezett, és közelről a hálóba lőtt, 5-1
 
89. perc: Vernes szabadrúgás után Dušan Brković lőtt 7 méterről a hálóba, 5-2
 
90+1. perc: Diósgyőri szöglet balról, Vernes Richárd beadása érintés nélkül a hosszú felső sarokban landolt, 5-3
 
Fernando: „Mindenekelőtt gratulálok a Budörsnek a győzelemhez, megérdemelten jutottak tovább. A mi játékunk ma felért egy katasztrófával, ki kell elemezni a hibák okait, majd el kell kezdeni felkészülni a Kisvárda ellen.” (dvtk.eu)

Legfrissebb híreink