Bódognak egyből igaza lett - reakciók, videó

Cseréből lett nyerőember Tischler.

Forrás: kisvardafc.hu

Mint ahogy arról a csütörtökön beszámoltunk, a tavaszt gyengén kezdő Kisvárdánál Bódog Tamást nevezték ki új vezetőedzőnek.

Sok ideje nem maradt a trénernek, hogy megismerkedjen csapatával, hiszen két nappal a szerződés aláírása után, már mérkőzés várt együttesére. Annak talán maga Bódog is örült kissé, hogy azt, épp az élvonal sereghajtója, a Kaposvár ellen kellett megvívnia.

Bár a szakvezető hangsúlyozta, csapatának nem lesz könnyű dolga a tabella utolsó helyezettje ellen, mert a vendégek bizony (gól)veszélyesek és jól támadnak.

Bódognak igaza lett, mint később kiderült, nem először az este folyamán.

A magyar élvonalban legutóbb majd két éve dolgozó szakember, csapata hétközi bajnokijához képest négy helyen is változtatott, Kovácsréti Márk, Cornel Ene, Bohdan Melnik, és Sassá is a várdai kezdőben találta magát.

A Rákóczi oldaláról egyedül Ádám Martin volt a hiányzó, aki gyermeke születése miatt nem tartott csapatával a hosszú útra.

Waltner Róbert, a vendégek vezetőedzője bizonyára többször is lejátszotta játékosainak a "Menekülés a győzelembe" című filmet a csapatbuszon, hiszen az NB I újoncának nem maradt más választása, csak  győzelmekkel tarthatja életben az egyre halványuló bennmaradási reményeit, és a vendég gárda letámadásaival, ennek megfelelően is kezdte a találkozót.

Az első lehetőség mégis a hazaiak előtt adódott, de a télen több csapattal is összeboronált Gheorghe Grozav pontatlan volt, ahogy november 30. óta mindig, a román házi gólkirály ugyanis ekkor volt utoljára eredményes az élvonalban, egy Kispest elleni győzelem alkalmával. Ez is egy magyarázat, hogy miért kezdte gyengén a tavaszt a Kisvárda.

De nem csak Grozav rontott a mérkőzés elején, a hazaiak fiatal kapusa, Dombó Dávidnak is volt egy veszélyes kifutása, igaz, akkor elütötte a labdát a már lesen lévő kaposvári támadó elől, de a következő hibáját (és újabb kifutását) már góllal büntette a Rákóczi.

Egy beívelést, a tizenhatos vonaláig kifutva öklözött ki a hálóőr, de azt épp Hegedűs Dávid irányába, aki így húsz méterről fejelhetett az üresen tátongó kapuba (0-1).

Nem kellett sokáig búslakodnia a fiatal kapusnak, Dombó és a csapat segítségére egy védő sietett, a jobbhátvéd Melnik szép lövéssel egyenlített, mégpedig Sassá passzát váltotta gólra, igazolva ezzel Bódog meccs előtti változtatásait (1-1).

Az első 45 percben több gól már nem esett, döntetlennel vonultak szünetre a felek.

Hogy aztán a második játékrészben tovább folytatódjon az "adok-kapok".  A szünet után újra vezetéshez jutott a Kaposvár, mégpedig egy irgalmatlan nagy gól után.

Egy szöglet utáni kifejelt labdát zúdított kapásból, olyan 16 méterről, Nagy János a hazai kapuba, Dombónak esélye sem volt a hárításra, igazából még arra sem, hogy legalább tisztességből elvetődjön (1-2).

A 49 éves, hazai szakvezető egyből cserékkel reagált, és újfent jó érzékkel.

Tischler Patrik egy perce sem volt a pályán, amikor az első labdaérintéséből, egy szép fejessel egalizált (2-2), majd 5 perc elteltével, újabb fejjel elért találatával már fordított is csapatának (3-2).

Az izgalmaknak, és a gólparádénak még nem volt vége, hiszen most a vendég zöld mezesek egyenlítettek, egy igen furcsa találattal: a hosszún érkező Fodor Marcellről pattant a kapuba a labda, egy jobb oldali beadás után, amit a várdai Sassá meggondolatlanul átlépett, így az pont a kaposvári játékosnak volt tökéletes (3-3).

Hogy tovább kapkodjuk a fejünk, arról Fernando Viana gondoskodott, ő szerezte a piros mezesek újabb vezető találatát, egy baloldali beadás után, két vendégvédő is elhibázta a labdát, így az egyszerű tisztázás helyett, a brazil támadó lőtt gólt (4-3).

Az őrült meccset végül a nyerőembernek bizonyuló Tischler zárta le, saját maga harmadik, csapat ötödig gólját szerezve, természetesen megint csak fejjel volt eredményes az MTK-ban nevelkedő center (5-3).

Kisvárda - Kaposvár 5-3
Jól sikerült tehát Bódog Tamás bemutatkozása a Kisvárda élén, akinek nem csak a kezdő variálásában, illetve a cserejátékosokkal kapcsolatban volt igaza, hanem abban is, hogy a kiesőjelölt Kaposvár ellen, bizony nem lesz könnyű dolga csapatának.

A "Várdai Vitézek" így hat pontra megléptek a kieső helyen álló Zalaegerszegtől és a 9. helyet foglalják el, az újonc Kaposvárnak viszont már 13 egység a hátránya a bennmaradó helyektől úgy, hogy eddig összesen 10 pontot szereztek...

Bódogék a Puskás Akadémia vendégeként zárkózhatnak tovább a középmezőnyhöz, míg Waltnerékre a Mezőkövesd és egy újabb idegenbeli találkozó vár.

EDZŐI ÉRTÉKELÉSEK:

Bódog Tamás: (Kisvárda): "Nehezen indult, de jól végződött. Látványos mérkőzés volt sok góllal. Minkét csapat támadó felfogásban játszott. A Kaposvár mindent megtett, le a kalappal előttük. A csapatunk erősségét mutatja, hogy hátrányból fel tudtunk állni. Mondhatnánk, hogy egy Tischler Patrikkal jobbak voltunk."

Disztl László (Kaposvár): "A nézők számára nagyszerű, élvezetes mérkőzés volt, sok góllal és izgalommal. Az első félidőben kiegyenlített játék folyt. A másodikban azt gondoltuk, hogy sikerült az ellenfél fölé kerülnünk, hiszen kétszer is vezettünk, idegenben. A Kisvárda is nagy erőket mozgósított. A beadások ellen nem tudtunk hatékonyan védekezni, így hiába rúgtunk három gólt. Mindent megpróbáltunk, bátran, felszabadultan játszottunk, de a beadások megpecsételték a sorsunkat."

EMLÉKEZTETŐ:
OTP Bank Liga, 20. forduló:
Kisvárda Master Good-Kaposvári Rákóczi FC 5-3 (1-1)
Várkerti Stadion, v.:
Csonka
gólszerzők: Melnyik (34.), Tischler (59., 65., 82.), Viana (72.), illetve Hegedűs D. (31.), Nagy J. (49.), Fodor (70.)
sárga lap: Viana (40.), illetve Csiki (5.), Hadaró (26.), Nagy J. (41.)
Kisvárda: Dombó - Melnyik, Beriosz, Ene, Protic - Lucas, Bumba (Cukalasz, 53.) - Grozav, Sassá, Kovácsréti (Tischler, 58.) - Viana (Karaszjuk, 80.)
Kaposvár: Pogacsics - Vachtler, Hegedűs D., Tarasovs, Hadaró (Fodor, 59.) - Nagy J. (Trebotic, 73.), Jakimiv (Palic, 64.) - Nagy R., Csiki, Balázs - Szakály A
 

Legfrissebb híreink