Bódog vs. Vignjevics: döntő momentumok

Rágós történet elemzései.

Forrás: kisvardafc.hu

Mint ismert, a Kisvárda 1-0-ra legyőzte hazai pályán az Újpestet, ezzel nagy lépést tett a bennmaradás kiharcolása felé, míg a lilák egyre nagyobb bajban vannak. Bódog kiemelte a kapusokat, valamint ,,rágósnak" nevezte a meccset, míg Vignjevics megdicsért a játékosai erőfeszítését.

Így nyilatkoztak a mesterek a meccs után:

Bódog Tamás(Kisvárda): ,,Nem volt egyszerű egy ilyen hosszú kihagyás után. Nem tudod pontosan hol a helyed, de úgy gondolom megérdemelten nyertük meg a mérkőzést, annak ellenére, hogy az Újpestnek az első félidőben volt azért kapufája, meg volt a lehetősége a 93. percben is az egyenlítésre. Éppen ezért mondom, hogy a két kapus volt a mezőny legjobbja, mindkét oldalról a kapusok szenzációs teljesítményt nyújtottak. Nálunk a Dávid hozta a mérkőzést a végén azzal a két védéssel, ami nélkülözhetetlen volt. Ha magát a mérkőzést nézzük, megpróbáltunk dominálni. Több helyzetünk és lehetőségünk volt, hál istennek behúztuk a mérkőzést. Ha kicsit rágós is volt a történet, de ezen még lehet javítani."

Nebojsa Vignjevics(Újpest): ,,A meccsnek egyértelműen a döntő momentuma a piros lap volt, és a játékosunk kiállítása. Az első félidőről annyit tudok elmondani, hogy voltak mindkét csapat részéről jobb és rosszabb pillanatok. Az biztos, hogy a Kisvárda többször próbálkozott az első játékrészben. Nekünk is volt egy-két lehetőségünk, volt például egy ígéretes kapufánk. A második félidőben pedig az első 10 perc után eldőlt a találkozó, hiszen a piros lap volt a kulcsfontosságú mozzanat a meccs során. Érdekes, hogy 1-0-s vezetés mellett a Kisvárda kevésbé játszott jól, mint azt megelőzően. Egy kicsit több teret is engedtek nekünk, és ez volt az az időszak, amikor egy pár lehetőséget ki is tudtunk dolgozni. Sőt, a végén szinte mindent egy lapra feltéve nagyon próbálkoztunk, de nem sikerült ezt góllal megkoronáznunk. Nagyon sajnálom, mert a játékosok erőfeszítést tettek és igyekeztek megfelelően helyt állni, de egyértelműen az kiállítás katasztrofális következményekkel járt. Azt is el kell ismerni, hogy a Kisvárda jó csapat, ma jól játszott, úgyhogy szeretnék nekik gratulálni a megszerzett három pontért. De a saját játékosaimnak is szeretném kifejezni elismerésemet az erőfeszítésekért, az igyekezetükért, amit a pályán mutattak.”

ELŐZMÉNYEK

KISVÁRDA-ÚJPEST 1-0

A tegnapi találkozó után, ismét két kiesés elől menekülő csapat találkozott egymással. Mindkét fél formáján megmutatkozott a kényszerszünet miatti kiesés, annak ellenére is, hogy az Újpest már játszott egy tétmeccset a héten. A mérkőzésen a fordulópontot egyértelműen Calcan kiállítása szolgáltatta, aki a szünetben állt be és 10 perccel később már el is hagyta a játékteret. Így a Derbi után egy újabb piros lappal gazdagodtak a lila-fehérek, akkor Burekovicot állította ki a  bíró egy pontatlan szabadrúgás kombináció után, és így egyre nehezebb helyzetbe kerülnek. Ezután a Kisvárdának csak 7 percre volt szüksége ahhoz, hogy megszerezze a vezetést, Bumba volt eredményes a 63. percben. A mérkőzésen a legjobb teljesítményt azonban nem a játékosok szolgáltatták, hanem a Várkerti Vitézek, akik remek hangulatot teremtett.

A MECCS FŐSZEREPLŐI: A VÁRKERTI VITÉZEK

A kisvárdai szurkolótábor remek hangulatot csinált, végig hangosan és változatosan szurkoltak. Igazi 12. emberként működtek a szurkolók, ezzel hozzásegítve a csapatukat a győzelemhez- Újra bebizonyosodott, hogy a szurkolók a legfontosabb szereplői a focimeccseknek.

KULCSMOMENTUM: CALCAN KIÁLLÍTÁSA

Az 56. percben megállt a játék, a partjelző egyeztetett a bíróval. A visszajátszás alapján kiderült, hogy Protics és Calcan rángatni kezdte egymást, majd az utóbbi odacsapott kézzel, ennek lett az eredménye a kiállítás. Ezután nem kellett sok ahhoz, hogy az addig is fölényben játszó Kisvárda megszerezze a vezetést.

A GÓL TÖRTÉNETE:

63. perc: Viana tudta átvenni a labdát két újpesti között, középen érkezik a labdára Bumba, aki megelőzi a védőjét és 6 méterről a bal alsó sarokba lőtte a labdát.

 

Security Check Required

(null)

 

A KÖVETKEZŐ FELADAT

A Kisvárda ezzel a győzelemmel már nagyobb biztonságban érezheti magát, azonban egy igazán nehéz feladat vár a csapatra, a bajnoki címre hajtó Videoton otthonába látogat. Az Újpest a vereséggel igencsak nagy bajba került, hiszen egy 1 ponttal vannak a vonal felett. Nem vár egyszerű feladat a csapatra, egy fővárosi rangadó keretein belül látják vendégül a Honvédot.

JEGYZŐKÖNYV

KISVÁRDA-ÚJPEST 1-0 (0-0)

Kisvárda: Dombó – Melnyik, Ene, Rubus, Protic – Karaszjuk, Lucas – Gosztonyi (Sassá, 62.), Bumba (Obradovic, 96.), Cukalasz (Tischler, 62.) – Viana (Simovic, 82.).

Újpest: Banai – Pauljevic, Ristevski, Heris, Balázs – Onovo, Sedlacek (Perosevic, 83.) – Simon (Bacsa, 80.), Rácz (Calcan, 46.), Obinna – Novothny.

Gólszerző: Bumba (63.)

Kiállítva: Calcan (56.)

A tabella a linkre kattintva érhető el.

Legfrissebb híreink