Bódog és a rizikó, nem érti a Paks edzője

Egyre nagyobb lehet a baj az atomvárosban?

Forrás: paksifc.hu


A Kisvárda igen fontos győzelmet aratott közvetlen riválisa a Paks ellen, Osztermájer Gábor alakulata így már csak két ponttal előzi meg a kieső helyen lévő Zalaegerszeget.

Mindkét oldalon volt egy-egy hiányzó a csatársorban a mérkőzés előtt. A paksiaknál Könyves Norbert még eltiltását töltötte, a hazaiaknál formahanyatlás miatt kimaradt a házi gólkirály, Gheorghe Grozav. A román támadó november 30-a, a Bp. Honvéd ellen 2–0-ra nyert talákozó óta nem szerzett gólt csapatában.

Bódog Tamás Kisvárdája jobban kezdte a meccset, az első komoly helyzet is a hazaiak előtt adódott, de Fernando Viana elől a paksi kapuvédő, Holczer Ádám szépen mentett.

 

ZTE-bravúr, Bödéék helyosztót buktak, kiütötték a Honvédot - beszámoló a 23. fordulóról - NB1.hu

Forrás: MTI CIKKÜNK FOLYAMATOSAN FRISSÜL! A 23. fordulóval folytatódott az NB I-ben a küzdelem. A MOL Fehérvár egy félidő alatt lerendezte a Kaposvár elleni mérkőzést. A Fejér megyei alakulatban gólt szerzett a télen visszatérő Nikolics Nemanja is. Nem jött be a zalaegerszegi albérlet az Újpestnek, a lila-fehérek a Puskás Akadémiától szenvedtek vereséget.

 

A Kisvárda játszott aktívabban, többet is birtokolta a labdát, Bohdan Melnik maga kétszer is próbálkozott, talán az első, beadásnak szánt "lövése" volt a veszélyesebb, de gól továbbra sem született.

Az első félidő legnagyobb helyzete után sem, ami szintén a hazai, piros mezesek előtt adódott: Claudiu Bumba lövését blokkolta a paksi Szélpál Norbert.

A második játékrészben fokozta a tempót a Kisvárda, a vendégek is próbáltak frissíteni, Windecker állt be.

A továbbra is gól nélküli meccsen Bódog is cserékre szánta el magát, Tischler Patrik, majd Sassá kapott lehetőséget, és a második csereember 5 perccel pályára lépése után bombagóllal szerzett vezetést a Kisvárdának.

Böde Dániel gyorsan egalizálhatott volna, de Dombó Dávid is jelezte, hogy nem hiába áll a kapuban, és Felipét megszégyenítő védést mutatott be a válogatott támadó fejesénél.

Bánkódhatnak a paksiak, hogy nem jött össze az egyenlítés, mert Claudiu Bumba léc alá ágyúzott lövésével eldöntötte a meccset.

Bódog tanítványai most nem tették meg azt a szívességet a zöld mezes vendégeknek, hogy az egy héttel korábbihoz hasonlóan kiengedjen a kezéből két pontot, jogosan nyert a Várda, így a két csapat közül a hazai tett jelentős lépést a bennmaradása bebiztosítása felé.

 

Királyt védett a kispesti fanatikusoktól a DVTK edzője, Rebrov örül - edzői reakciók - NB1.hu

Forrás: nb1.hu/Simon Zoltán A 23. fordulóval folytatódott a küzdelem az NB I-ben. A játéknap legnagyobb meglepetését a ZTE okozta, az újonc a Mezőkövesd otthonában szerzett nagyon fontos három pontot. A Fradi a Loki legyőzésével kijavította a mezőkövesdi botlását. Az Újpest a zalaegerszegi "albérletében" kapott ki a Puskás Akadémiától.

 

Bódog Tamás, a Kisvárda vezetőedzője:

"Izgalmas, jó mérkőzést játszottunk. Úgy gondolom, hogy a játékosok jó hozzáállással mentek bele a mérkőzésbe, és az utolsó percig megpróbálták megvalósítani, amit gyakoroltunk. Megvolt a játékosokban az az akarat, amivel eredményesek lehettünk. Két csatárral veszélyesebbek lettünk. Felvállaltuk azt a rizikót, amit kellett. Itthon játszottunk, ezért mindenképpen nyerni akartunk."

Osztermájer Gábor, a Paks vezetőedzője:

„A mai mérkőzésen tompán futballoztunk. Ugyanabban az összeállításban játszottunk, mint a múlt héten, ugyanabban a rendszerben és ugyanazt kértem a fiúktól is. Sajnos ma nem tudtuk tartalommal megtölteni a játékunk. Érthetetlen számomra, hova tűnt az egy hete, a Debrecen ellen mutatott kiváló futball. Gyengék és bátortalanok voltunk, a támadójátékunk pedig egyáltalán nem volt jó. Ellenfelünk a második félidőben jól játszotta meg az előre húzódó játékosait. Sajnos azt kell mondanom, megérdemelten nyert a Kisvárda." 

EMLÉKEZTETŐ
OTP Bank Liga, 23. forduló:

Kisvárda Master Good-Paksi FC 2-0 (0-0)
Kisvárda, 2002 néző, v.: Andó-Szabó

Kisvárda: Dombó - Melnyik, Beriosz, Rubus, Protic - Lucas, Kraszjuk  - Gosztonyi (Sassá, 67.), Cukalasz (Tischler, 72.), Bumba - Viana

Paks: Holczer - Kulcsár (Haraszti,78.), Szélpál, Lenzsér, Poór, Szabó J., - Bertus (Windecker, 59.), Balogh B., Szakály D. - Hahn (Sajbán, 62.), Böde

Gólszerzők: Sassá (74.), Bumba (82.)

A Kisvárda közvetlen riválisa elleni győzelmével levegőhöz jutott, és a 7. pozícióba tornázta fel magát, míg a Paks jelenleg az utolsó bennmaradó helyen áll.

A tolnaiak a következő bajnoki fordulóban a Kispestet fogadják, de előtte a Magyar Kupában is összetalálkoznak a felek, így egy hét leforgása alatt háromszor is megmérkőznek egymással a csapatok. 

Legfrissebb híreink